Close sidebar
Close sidebar

Parlamentar rus: Coreea de Nord se pregateste sa testeze o racheta cu raza lunga de actiune care ar putea atinge Coasta de Vest a SUA

Coreea de Nord se pregateste sa testeze o racheta cu raza lunga de actiune despre care crede ca poate atinge Coasta de Vest a SUA, a declarat un parlamentar rus care tocmai s-a intors dintr-o vizita la Phenian, informeaza Reuters.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Anton Mortozov, membru in Comisia de afaceri internationale a Camerei Inferioare a Paralamentului rus, si alti doi parlamentari rusi au vizitat Phenianul in perioada 2- 6 octombrie, conform RIA Novosti.

"Pregatesc noi teste cu racheta cu raza lunga de actiune. Ne-au prezentat si calcule matematice despre care ei cred ca dovedesc ca racheta poate lovi Coasta de Vest a Statelor Unite", a declarat Morozov, adaugand ca nord-coreenii vor sa lanseze inca o racheta cu raza lunga de actiune in viitorul apropiat si ca, in general, starea lor este "mai degraba beligeranta".

Morozov nu a specificat ce oficiali nord-coreeani i-au dat informatia despre test.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

La Washington, oficialii americani au declarat ca au existat indicii ca nord-coreenii pregatesc un test cu racheta in jurul datei de 10 octombrie, cand este aniversarea  Partidului Comunist, fara a dezvalui insa tipul rachetei si avertizand ca in trecut au existat situatii in care Coreea de Nord nu a organizat lansari, desi au existat indicii ca o vor face.

Un analist al CIA a decarat la o conferinta, in Washington, saptamana aceasta, ca se pare ca Guvernul nord-coreean ar putea initia actiuni de provocare in 10 octombrie, dar nu a precizat sub ce forma vor fi acestea.
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI