Proiectul de lege initiat la baza de deputatul PNL Florin Roman prevedea ca masinile de politie cu radar trebuie sa fie inscriptionate cu insemnele Politiei Romane si sa fie pozitionate vizbil.
 
Guvernul anuntase anterior ca nu sustine proiectul de lege. 
 
Comisia juridica si cea pentru Transporturi din Camera Deputatilor a adus modificari proiectului de lege, astfel incat “masinile de politie cu radar sau politistul cu radar de tip pistol trebuie presemnalizati cu un panou afisat cu 500-1.000
de metri inainte pe sensul de mers”.
 
Panoul de avertizare va fi montat de catre administratorul drumului, la solicitarea politistului.
 
Deputatii din comisie au mai decis ca dispozitivele radar de tip pistol nu pot fi folosite la mai mult de zece metri de masina de politie.
 
“A revenit proiectul de lege cu interzicerea radarelor intr-o forma oribila care face practic imposibila aplicarea Codului Rutier in ce priveste viteza. Dupa promulgare, va fi liber la calcat pedala. Desi initial fusese respins proiectul in Comisia de Transporturi, se pare ca s-au dus negocieri si de data asta a fost votat in Comisiile reunite de toate partidele politice in afara de USR”, a scris deputatul USR Catalin Drula pe Facebook.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Marilena Hagi i-a dat de gol pe Ianis și Elena în ziua nunții! Mama fotbalistului, declarații despre nepoți: „Fericită”. Gică Hagi abia și-a putut stăpâni emoțiile- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si