39 de parlamentari social democrati, in frunte cu deputatul Catalin Radulescu, au semnat proiectul de lege, parca tras la indigo dupa controversata ordonanta 13, care a scos sute de mii de romani in strada. Actul prevede ca abuzul in serviciu sa nu mai fie considerat infractiune daca paguba nu depaseste 200 de mii de euro.

ca sa va faceti o idee, in ordonanta 13 a fostului ministru Florin Iordache, pragul era de 200 de mii de lei.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Copiii care au îngrozit Franţa. Autorităţile franceze sunt în alertă maximă după atrocităţile săvârșite de doi băieți de 14 și 15 ani- antena3.ro

Citeste si: Regretul unui bărbat care și-a pus panouri solare. „Am o casă care nu poate fi vândută. Valoarea i-a scăzut”- wowbiz.ro

Mai mult, proiectul parlamentarilor puterii vrea sa modifice mai multe articole din Codul Penal, astfel incat limitele pedepselor pentru luare de mita si trafic de influenta sa fie reduse, iar cei condamnati la mai putin de 3 ani de inchisoare sa execute pedeapsa la domiciliu.

Tot la domiciliu ar urma sa isi ispaseasca pedepsele si cei cu varsta peste 60 de ani sau cu boli grave sau incurabile.

Scopul acestor masuri, spun initiatorii, ar fi reeducarea si recuperarea prejudiciilor.

Nici denuntul nu ar mai fi ce este in prezent. Acesta ar urma sa fie valabil numai daca este facut la 6 luni de la data la care denuntatorul a aflat despre faptele respective.
Noile propuneri vin in plin scandal legat de legile justitiei si dupa o gramada de avertismente transmise parlamentarilor de catre autoritatile europene, in care li se care sa nu afecteze lupta impotriva coruptiei. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si