"Interventiile publice ale reprezentantului unui regim autocrat vin in sprijinul unui guvern al Romaniei care si-a inceput abuziv mandatul. Consideram ca afirmatiile si comentariile facute de Excelenta Sa Ambasadorul Federatiei Ruse la Bucuresti, in interviul acordat publicatiei Adevarul, sunt neavenite. Condamnam tentativele ambasadorului Federatiei Ruse de a minimaliza si de a denatura semnificatia celor mai mari proteste inregistrate dupa revolutia din 1989, prin care societatea romaneasca a transmis un mesaj clar guvernului PSD/ALDE, si anume ca romanii nu mai sunt dispusi sa accepte actul de guvernare sub forma furtului generalizat”, au precizat reprezentantii USR intr-un comunicat.


 

Parlamentarii Uniunii Salvati Romania au mai afirmat ca ambasadorul Rusiei la Bucuresti „si-a exprimat speranta ca societatea romaneasca va fi suficient de matura sa iasa din impasul creat de aceasta problema minora de a declara sau nu o amnistie”.

Ambasadorul Federatiei Ruse ne anunta ca in tara sa «au fost doua momente cand presedintele Putin a dezincriminat cateva fapte penale cu caracter minor. Au fost mai mult infractiuni cu caracter economic». Rusia de astazi nu este din pacate si nu poate fi considerata, in niciun fel, un model pentru democratie. USR respinge o asemenea atitudine de girare a coruptiei si isi reafirma angajamentul ferm fata de o Romanie europeana, in care statul de drept functioneaza, nimeni nu este mai presus de lege, iar actele de coruptie sunt pedepsite ”, se arata in documentul citat.

USR a mai precizat ca ambasadorul Kuzmin a sustinut ca guvernul anterior al Romaniei „nu a facut nimic”, afirmatia fiind „cel putin o dovada de lipsa acuta de informare”.

Suntem bucurosi sa ii punem la dispozitie o copie dupa raportul de activitate al guvernului Dacian Ciolos. Interventiile publice ale reprezentantului unui regim autocrat care ingradeste dreptul de expresie si dreptul la adunari publice, hartuieste dizidentii si opozitia publica, vin in sprijinul unui guvern al Romaniei care si-a inceput abuziv mandatul, in defavoarea statului de drept”, au completat reprezentantii USR.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Uniunea Salvati Romania s subliniat faptul ca „militeaza pentru o Europa unita si puternica in fata agresiunilor regionale ale Federatiei Ruse”.

 

„Ne exprimam solidaritatea cu opozantii si dizidentii supusi unor presiuni deosebite de catre regimul de la Moscova. USR sustine ferm angajamentele asumate de statul roman  fata de integritatea teritoriala, suveranitatea si independenta Ucrainei. USR sustine europenizarea Ucrainei prin reforme politice, economice si sociale. De asemenea, sustinem de-oligarhizarea Republicii Moldova prin realizarea reformelor absolut necesare privind independenta justitiei, lupta anti-coruptie, insanatosirea sectorului bancar si investigarea fraudelor. Aceste state, ca si Romania, au nevoie de buna guvernare ”, au conchis parlamentarii USR.

Ambasadorul Federatiei Ruse la Bucuresti a acordat, saptamana trecuta, un interviu cotidianului „Adevarul“, in care a catalogat drept „problema minora“ incercarea Guvernului Grindeanu de a modifica Codurile penale.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Sper ca societatea romaneasca va fi suficient de matura sa iasa din impasul creat de aceasta problema minora de a declara sau nu o amnistie. in tara noastra au fost doua momente cand presedintele Putin a dezincriminat cateva fapte penale cu caracter minor. Au fost mai mult infractiuni cu caracter economic. Sper ca aceste discutii publice sa nu impiedice Guvernul sa continue relatiile si proiectele economice “, a afirmat Valeri Kuzmin.

Ambasadorul a mai afirmat ca Guvernul Ciolos „nu facea nimic” deoarece avea un mandat limitat.

„Primele cinci luni de cand am sosit aici le-am dedicat asteptarii rezultatelor alegerilor, care ar fi trebuit sa aduca un guvern cu mai multa stabilitate. Nu e doar impresia mea cand spun ca multi dintre colegii mei din corpul diplomatic sustineau acelasi lucru ca si mine: fostul guvern nu facea nimic. Nu neaparat din rea-vointa, dar pentru ca avea un mandat limitat. Era aproape imposibil sa mentinem contacte si sa avansam pe orice palier de cooperare “, a precizat ambasadorul Valeri Kuzmin.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si