Potrivit unui proiect de lege depus la Parlament de mai multi parlamentari de la PNL, PMP si USR, fiecare animal iesit din activitate ar putea beneficia de 300 de lei pe luna pentru ingrijire medicala.

Suma poate fi decontata de catre persoanele care au adoptat respectivele animale direct de la institutiile unde acestea au activat.

In proiect  se precizeaza ca, potrivit legislatiei in vigoare, perioada de serviciu a acestor animale este de 8-10 ani, iar in momentul pensionarii acestea sunt eutanasiate.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"In situatii fericite, o mica parte reusesc sa fie adoptate de catre personalul impreuna cu care au efectuat serviciul. Tinand cont de activitatea extenuanta pe care o desfasoara animalele de serviciu, aflate in slujba statului roman, este in primul rand o datorie civica de a le asigura dreptul la viata si conditiile necesare de adapost si hrana, dupa implinirea varstei de pensionare", se mai mentioneaza in expunerea de motive.

Sursa: Libertatea

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si