Spania se opune eforturilor in vederea independentei, iar Guvernul regional de la Madrid pregateste masuri prin care sa preia controlul asupra acesteo regiuni din nord-estul tarii.

Nicio tara nu si-a exprimat sustinerea fata de efortul secesionist.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Rezolutia indeamna la lansarea unui proces de independenta care include redactarea unor noi legi si deschiderea unor negocieri "pe picior de egalitate" cu autoritatile spaniole in vederea stabilirii unei cooperari.

Premierul spaniol Mariano Rajoy face un apel la calm si da asigurari ca va fi restabilita legalitatea in Catalonia, intr-o postare pe Twitter, imediat dupa declararea independentei Cataloniei.

"Adresez un apel la calm tuturor spaniolilor. Statul de drept va restabili legalitatea in Catalonia", scrie Rajoy.

Membrii Parlamentului regional al Cataloniei au adoptat vineri- cu 70 de voturi la zece si doua abtineri- o motiune prin care infiinteaza Republica catalana, relateaza The Associated Press. Opozitia a parasit hemiciclul, in semn de protest, inainte de vot. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si