Close sidebar
Close sidebar

Parmezan de România! O italiancă stabilită în Timiș produce brânzeturi italienești

Din lapte suta la suta romanesc, o italianca stabilita în Timis produce branzeturi italienesti, extrem de gustoase. În afara de ricotta sau mozarella, italianca a reusit sa prepare si primul parmezan care poarta numele satului din Banat în care locuieste.

A.N.C,


DISTRIBUIE
acest articol

 

Aceste branzeturi delicioase, facute dupa retete italienesti, sunt opera Adrianei Formenti.

Desi nascuta si crescuta in Italia, femeia simte romaneste. Magia gustului are loc intr-o casa din satul Sarbova, unde Adriana face din lapte de Banat mult ravnitele branzeturi italienesti.

Citeste si: Târg de job-uri: IT-ul pune la bataie cele mai mari salarii din economie

Citeste si: Lovitură pentru pensionarii cu venituri mici din România! De ce sunt nevoiți să plătească 300 de lei în plus lunar- kanald.ro

Citeste si: Monalisa Liuba a avut o presimțire TERIFIANTĂ în ziua în care a murit pe masa de operație! DEZVĂLUIRI ȘOCANTE- wowbiz.ro

Citeste si: Comuna din România unde nu s-a mai născut niciun copil în ultimii 12 ani: Satele care o alcătuiesc au o poveste inedită- antena3.ro

Brânza Sârbova, Tondello clasic sau cu mirodenii si nuci sunt cateva din cele douasprazece sortimente de branza care se prepara in Banat.

Fiecare bucata se pune la maturat cel putin o luna. Delicatesele se servesc cu garnituri....fireste,

tot italienesti.

Branza italieneasca se vinde acum la doua bistro-uri din Timisoara, unde se fac saptamanal targuri si expozitii.

Un kilogram de branza cu arome sau cu mirodenii se vinde cu 50 de lei. Branza clasica, in schimb, poate ajunge si la 100 de lei pe kilogram, in functie de perioada petrecuta la maturat.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI