"În momentul în care noi am fost în Piata, jandarmii au venit la noi si au tinut sa ne precizeze ca sunt acolo pentru a ne proteja si ca ne roaga, daca intervine ceva, sa le solicitam sprijinul. Au fost amabili, nu m-au legitimat, eu m-am prezentat. Apoi, dupa o luna, au venit aceste amenzi. Daca a durat o luna, a fost un lucru intentionat, probabil au asteptat sa treaca emotia momentului, ca ne-am adunat acolo sa comemoram victimele infectiilor nosocomiale, care au fost atât tinerii din Colectiv cât si victime anonime.

Si a doua zi oamenii s-au adunat în Piata, nu am scandat nimic, actiunea s-a desfasurat în fata unei institutii publice, respectiv Facultatea de Artitectura, si conform legii aceste actiuni nu trebuie anuntate. Prima amenda e în valoare de o mie de lei iar a cea pentru a doua zi este de 2.500 lei", a declarat pentru Mediafax Carmen Uscatu, presedintete Asociatiei Daruieste Viata.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Asociatia a declarat ca lucrurile nu vor ramane asa si ca amenzile vor fi contestate in instanta. "Pe 8 iunie, am primit doua procese verbale, cu doua amenzi, pe motiv ca am organizat o adunare publica nedeclarata si neînregistrata, pentru exprimarea unor opinii referitoare la situatia din spitalele din România, iar pe timpul desfasurarii acesteia am condus activitatile participantilor dirijând actiunile si scandarile acestora", Aceasta a declarat ca nu a organizat nicio manifestatie, n am incitat lumea sa faca nimic.

"Noi am comemorat mortii care nu mai pot vorbi. Ca la orice comemorare, am vorbit despre cauzele mortii acestora si despre ce trebuie facut pentru a nu se mai întâmpla asa ceva. Avem dreptul sa ne comemoram mortii", se arata în comunicatul de presa.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si