Oamenii ar fi mâncat eclere stricate

Mai exact, 38 de oameni au fost evaluaţi medical, iar 21 au rămas internaţi la trei spitale. Oamenii s-ar fi îmbolnăvit după ce au mâncat eclere furnizate de o cofetărie, aiar ceastă suspiciune este justificată de faptul că printre cei bolnavi se numără şi rude ale nuntaşilor, care au consumat din prăjiturile primite de aceştia la pachet, la plecarea de la petrecere.

Citeste si: Femeia de serviciu care a învins statul la CEDO

Activitatea laboratorului cofetăriei a fost suspendată.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Potrivit datelor furnizate de DSP Alba, mulţi dintre cei bolnavi participaseră la o nuntă cu peste 200 de invitaţi, eveniment organizat la Căminul Cultural din localitatea Cetatea de Baltă. 

Mai multe probe recoltate de autorităţile sanitare de la pacienţi de la mai multe spitale indică prezenţa bacteriei Salmonella SPP.

Cei mai mulţi dintre cei intoxicaţi au forme clinice uşoare şi medii, însă există şi un caz cu infecţie renală acută, internat la ATI la Spitalul Târnăveni, precum şi un caz transferat la Spitalul de Pediatrie Sibiu de la Spitalul Blaj.

Citeste si: Un adolescent din Focșani a ajuns la spital după ce a inhalat mai multe medicamente pisate

Menţionăm că în meniul de la nuntă nu era inclus eclerul. Din 38 simptomatici, 16 nu au participat la eveniment, doar au consumat eclerele aduse la pachet. Eclerele incriminate au fost produse la nivelul unităţii- Laborator cofetărie, judeţul Alba, conform afirmaţiilor celor 2 angajaţi ai unităţii care au preparat, porţionat şi ambalat eclerele.

Echipa Serviciului de Control în Sănătate Publică Alba a efectuat, în data de 06.09.2022, 2 controale igienico-sanitare la U.A.T Comuna Cetatea de Baltă – Sală de evenimente Cămin Cultural şi Laborator cofetărie. Livrarea eclerelor a fost făcută de la punctul de lucru, ambalate în caserole de unică folosinţă care au fost preluate de la sediul laboratorului cu auto propriu de către organizatorul evenimentului (mire). Deoarece, conform declaraţiei administratorului existau comenzi luate pentru evenimente care se desfăşoară la sfărşitul acestei săptămâni (10 şi 11.09.2022), considerăm un risc pentru sănătatea publică funcţionarea în continuare a laboratorului de cofetărie. Ca urmare s-a procedat la suspendarea temporară a activităţii până la primirea tuturor rezultatelor de laborator şi remedierea deficienţelor constatate ”, transmite, joi, DSP Alba.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si