Cei doi ex-premieri Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu își unesc forțele, după rezultatul slab de la alegerile locale, unde Pro România a obținut puțin sub 5%, iar ALDE sub 3%.

Fuziunea celor două partide pare o mișcare gândită în vederea alegerilor parlamentare programate pentru 6 decembrie: pentru a intra în Parlament, un partid trebuie să treacă pragul de 5%.

Cum se va numi formațiunea care va intra în alegerile parlamentare

Conducerile Pro România și ALDE au decis, joi 8 octombrie, fuziunea dintre cele două partide. La alegerile parlamentare, candidații ALDE se vor regăsi pe lista Pro România, iar noul partid se va numi Pro România Social Liberal.

Călin Popescu Tăriceanu a precizat că la alegerile parlamentare membrii ALDE vor candida pe lista Pro România, pentru că fuziunea nu va fi gata din punct de vedere juridic. „Repartiția pe listă va fi de 60%- Pro România, 40%- ALDE. Victor Ponta deschide lista la Camera Deputaților în București, eu la Senat”, a declarat președintele ALDE.

Ponta: Trebuie să oprim drumul spre prăpastie

Fostul premier din partea PSD, Victor Ponta, fondatorul unei noi formațiuni politice după despărțirea de social-democrați, a declarat că România a avut două guverne bune, Guvernele Tăriceanu și Ponta, și că este momentul ca acești doi politicieni să își unească forțele:

„Vrem să le arătăm că au un adversar. După anii 90 România a trecut prin două perioade bune, perioada guvernelor Năstase – Tăriceanu și guvernul Ponta. Acum sutem iar în criză. Dacă alții nu au curajul să oprească drumul spre prăpastie, trebuie să o facem noi. E momentul să ne unim forțele pentru a opri actuala guvernare si să construim o alternativă. Nu sunt niște forțe uriașe, dar experiența comună ne permite să vorbim și să venim cu soluții și cu oameni”, a declarat președintele Pro România, Victor Ponta.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

victor ponta
Victor Ponta deschide lista la Camera Deputaților în București, la alegerile din 6 decembrie[Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea]

La rândul rău, Călin Popescu Tăriceanu a precizat că prin fuziune, cele două partide vor să joace rolul de „busolă politică”.

„Suntem singurii capabili să facem o reală opoziție. Milităm pentru principiile și valorile în care credem. Noi, din ALDE, pentru principiile liberale, cei din Pro România pentru o politică socială coerentă”, a declarat președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. 

Atacuri comune la PSD

Atât Ponta, cât și Tăriceanu au atacat Partidul Social Democrat, susținând că face ”jocurile” președintelui Klaus Iohannis și ale PNL-ului, dând exemplu, în acest sens, candidatura Vioricăi Dăncilă împotriva lui Iohannis, la alegerile prezidențiale, deși se știa, spun ei, că nu are șanse.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Fuziune în vederea alegerilor din 6 decembrie[Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea]

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si