Moscova a anunțat, în cursul serii de duminică, că partidul președintelui rus Vladimir Putin a câștigat alegerile organizate în teritoriile anexate din Ucraina, obținând peste 70% din voturi.

Comisia Electorală Centrală a Rusiei a declarat că partidul Rusia Unită s-a clasat pe primul loc la alegerile regionale în cele patru teritorii anexate din Ucraina.

Citește și: Fostul agent de securitate al lui Putin a fugit în Ecuador: „Nu are încredere în nimeni, nici măcar în gărzile sale”

Rusia, victorie în regiunile anexate al Ucrainei

Alegerile au fost desfășurate pe trei zile, de vineri până duminică. Rusia încearcă să legitimeze anexările în Ucraina prin votul organizat, dar și prin teritoriile ocupate din sud și est, potrivit Hotnews.

Preşedinta Comisiei Electorale, Ella Pamfilova, a salutat alegerile care s-au desfăşurat într-o "manieră dinamică, cu puţine nereguli".

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În anul 2022, Rusia a proclamat anexarea a patru teritorii ucrainene pe care la controlează parțial. Acestea sunt Zaporojie, Herson, Donețk și Lugansk.

Aceste alegeri au loc cu puțin timp înainte de alegerile prezidențiale, programate pentru începutul anului 2024.

Acestea din urmă l-ar putea menține pe liderul rus la putere până în anul 2030.

Alegerile regionale din Rusia au avut scopul de a desemna guvernatori, deputați regionali, dar și municipali, iar votul online a fost posibil și chiar încurajat în mai multe regiuni din Rusia.

Vladimir Putin ar fi votat online

Liderul Rus susține că ar fi votat online, sâmbătă în cadrul alegerilor regionale programate în Rusia.

El i-a îndemnat pe locuitorii regiunilor în care au loc alegerile să îi urmeze exemplul.

Partidul lui Vladimir Putin a câștigat alegerile în regiunile anexate din Ucraina. Alegătorii au putut vota online

Partidul lui Vladimir Putin a câștigat alegerile în regiunile anexate din Ucraina. Alegătorii au putut vota online

[Sursa foto: Agerpres]

„Îi invit pe locuitorii regiunilor în care se desfăşoară alegerile în prezent să participe la vot. Cu atât mai mult cu cât procedurile electorale sunt organizate în ţara noastră în modul cel mai confortabil posibil , a spus Putin într-o înregistrare video difuzată de Kremlin.

Citește și: FOTO: Marcel Ciolacu este socru mare. Fiul său Filip face nuntă la 24 de ani: ”Un băiat extraordinar, viitor medic”

Votarea online a fost disponibilă în mai multe regiuni din Rusia, inclusiv în Moscova, potrivit Agerpres.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si