Salvamontiștii din Sinaia au emis un comunicat în care anunță că este risc mare de producere a avalanșelor între cota 1.400 şi 2.000, adică în zona în care turiștii erau prezenți pentru schi.

Totodată, administratorii pârtiilor din această stațiune informează că nici instalațiile de altitudine (Gondola Carp, Telescaunul Soarelui, Teleschi Valea Soarelui) nu funcționează miercuri din cauza unor defecțiuni tehnice.

Pârtiile sunt închise miercuri la Sinaia, din cauza riscului mare de avalanșă

După căderile masive de zăpadă din ultimele zile din zonele înalte, riscul de producere a avalanșelor a ajuns la gradul 4, între Cota 1400 și Cota 2000, în Sinaia, anunță, marți noaptea, Salvamontul local, potrivit unui comunicat emis pe Facebook.

Reprezentanții Salvamont Sinaia le-au transmis turiștilor că, între Cota 1400 și Cota 2000, va fi risc mare de producere a avalanșelor, de gradul 4, pe o scară de la 1 la 5, unde cinci e cel mai ridicat.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

”ATENŢIONARE: Risc mare (grad IV) de avalanşă între Cota 1400 – 2000.

Conform informărilor primite în această seară, MÂINE, 6 ianuarie, sunt preconizate avalanşe numeroase pe domeniul schiabil Sinaia, din cauza instabilităţii stratului de zăpadă”, au anunțat, marţi seară, salvamontiştii din Sinaia.

Pârtii închise în Sinaia din cauza riscului mare de avalanșă
Pârtii închise în Sinaia din cauza riscului mare de avalanșă

Citeste si: Alertă meteo ANM. Ninsori puternice în 10 județe. Vezi HARTA

Vreme rea la munte și în următoarele zile

Veștile proaste pentru turiștii de la munte din aceste zile nu se termină aici.

Potrivit meteorologilor ANM, cel puțin până pe 9 ianuarie, va ninge abundent, se va depune strat consistent de zăpadă și vor fi șanse mari de viscol.

”La munte, pe tot parcursul intervalului 6-9 ianuarie, temporar va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, exceptând după-amiaza și seara zilei de miercuri (06 ianuarie), când la altitudini mai mici de 1400 m, precipitațiile vor fi mixte și vor favoriza depunerile de polei”,  informează Administrația Națională de Meteorologie pe site-ul oficial.

Citeste si: Cutremur de magnitudine importantă în România. L-ai simțit?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si