Regiunea Lombardia din nordul Italiei a început luni testarea obligatorie pentru COVID-19 a tuturor pasagerilor de pe zborurile venite din China, iar primele rezultate arată că mai mult de jumătate dintre pasagerii testaţi sunt infectaţi, potrivit Reuters.

Mai mult de jumătate dintre pasageri, testați pozitiv 

Pe principalul aeroport din nordul Italiei, Milano-Malpensa, pasagerii a două zboruri venite luni de la Beijing şi Shanghai au fost testaţi de coronavirus.

Din cei 62 de pasageri ai primului zbor, 35 au fost testaţi pozitiv, iar pentru al doilea zbor testul este pozitiv în cazul a 62 din cei 120 de pasageri.

Citește și: 65 de cazuri de Covid-19 cu varianta Omicron au fost înregistrate în ultima săptămână

Ministrul italian al sănătăţii, Orazio Schillaci, a anunţat testarea de COVID-19 ca fiind obligatorie pentru toate persoanele care vin din China.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Această măsură este esenţială pentru a asigura supravegherea şi detectarea posibilelor (noi) variante ale virusului astfel încât să protejăm populaţia Italiei ”, a declarat el.

Citește și: Spitalele şi crematoriile din China, invadate din cauza COVID

Potrivit responsabililor sanitari din Lombardia şi din regiunea Lazio, cei testați pozitiv vor trebui să rămână în carantină în centre stabilite de autorităţile sanitare locale italiene.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si