Aceste pasaje, cât și de cei care tranzitează DN1, vor fi foarte utile pentru fluidizarea traficului rutier pe traseul București – Sinaia, a explicat Grindeanu.

Unde vor fi pasajele

„Continuăm seria parteneriatelor cu autorităţile locale! CNAIR a semnat, astăzi, protocoale de colaborare cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova pentru construcţia a 3 pasaje rutiere pe DN1 la Sinaia şi Azuga. Aceste pasaje, aşteptate atât de oamenii din zonă, cât şi de cei care tranzitează DN1, vor fi foarte utile pentru fluidizarea traficului rutier pe traseul Bucureşti – Sinaia”,

a scris Sorin Grindeanu, marţi pe Facebook.

Citeste si: O furtună de 15 minute a distrus o întreagă comună din Buzău

Pasajele rutiere vor fi situate astfel:
– Pasaj rutier la intersecția DN 1 cu Bulevardul Republicii (Sinaia Sud);
– Pasaj rutier la intersecția DN 1 cu Bulevardul Ferdinand (Sinaia Nord);
– Pasaj rutier la intersecția DN 1 cu Strada Prahovei (Azuga).

Investiții de milioane de lei

Guvernul a aprobat pe 2 februarie indicatorii tehnico-economici pentru realizarea a două pasaje rutiere în oraşul Sinaia, judeţul Prahova, cu scopul fluidizării traficului în zonă.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Ambele pasaje supraterane vor fi prevăzute cu câte o bandă pe sens.

Citeste si: VIDEO- O ursoaică și puii eu au fost prinși după ce s-au plimbat pe un bulevard din Sinaia

Pasajul Sinaia Sud va avea o lungime de 438 de metri cu o valoare totală a investiţiei estimată la 53,49 milioane lei. Durata realizării investiţiei este de 26 de luni.

Pasajul Sinaia Nord va avea 382 de metri, cu o valoare a investiţiei de 56,57 milioane lei și o perioadă de execuție de 28 de luni.

Citeste si: Focar de pestă porcină africană într-o gospodărie din Giurgiu

CNAIR a semnat pe 12 februrarie 2021 cu asocierea Metroul SA – Italrom Inginerie Internaţionala SRL contractele de elaborare SF şi PTE pentru realizare pasaj rutier la intersectia DN 1 cu Bd. Republicii (Sinaia Sud), respectiv la intersecţia DN1 cu Bd. Ferdinand (Sinaia Nord).

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si