Close sidebar
Close sidebar

Pască fără aluat cu mascarpone: Rețeta delicioasă pentru Paște

Pască fără aluat cu mascarpone. Pasca este unul dintre preparatele îndrăgite de români care nu lipsește de pe mesele românilor în perioada sărbătorilor de Paște. Iată o rețetă delicioasă pentru Paște!

Madalina Grigore,

Rețetă delicioasă de mască fără aluat cu mascarpone.


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Rețetă pască fără aluat cu mascarpone. Fiecare preparat tradițional pe care creștinii îl pregătesc pentru masa de Paște are o semnificație aparte. Pasca reprezintă mormântul sau scutecul Mântuitorului și nu ar trebui să lipsească de pe masa de Paște.

În mod tradițional, pasca este preparată în ajunul Învierii, iar rețeta este una asemănătoare cu cea de cozonac. 

Citeste si: Pască fără aluat cu smântână: Reţeta simplă pentru Paşte 2022

Coca se prepară din făină de grâu, aluatul dospit se umple cu brânză de vaci, smântână și stafide și este modelat de obicei în formă rotundă, considerându-se prin tradiție că rotunde erau și scutecele lui Hristos. 



Pe margini se așează un colac împletit în trei, iar la mijloc se face o cruce din aluat, această simbolizând crucea pe care a fost răstignit Mântuitorul. 

Rețetă delicioasă de mască fără aluat cu mascarpone.

De unde provine pasca?

Învierea este una dintre cele mai frumoase sărbători creștine, având darul de a aduce bucuria în fiecare familie, care se adună în jurul mesei pline cu bucate tradiționale (pască, ouă înroșite, cozonac, drob de miel, friptură de miel) pe care majoritatea gospodinelor

le prepară în casă, cu implicarea și ajutorul familiei.

Citeste si: Rețetă clasică de Pască fără aluat: Este perfectă pentru masa din Duminica Paștelui

Acest preparat tradițional gustos, pe care adulții și copiii deopotrivă îl adoră pentru gustul inconfundabil și aromat are la baza o legendă interesantă. Această face referire la o pâine mâncată de evrei în timpul Paștelui, denumită în ebraică „mata”.

În tradiția creștină, această pâine simplă, nedospită și fără umplutură a devenit un preparat tradițional foarte gustos, având la baza aluat de cozonac, brânză de vaci, stafide și arome.

Pască fără aluat cu mascarpone: Rețeta delicioasă pentru Paște

Ingrediente:

  • 200 g făină
  • 100 g unt
  • 80 ml apă
  • Cremă:
  • 500 g mascarpone 
  • 4 ouă
  • 150 g zahăr pudră
  • 1 lămâie
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2 linguri făină

Rețetă delicioasă de mască fără aluat cu mascarpone.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Preparare:

Aluatul: pune în robotul de bucătărie făina și untul. Amestecă până când obții un aluat sfărâmicios. Adaugă apa și amestecă. Adună aluatul în folie alimentară și presează-l ca să îl pregătești pentru a fi întins. Lasă aluatul în folie la frigider o jumătate de oră. Întinde aluatul într-o foaie subțire (eu l-am întins pe folia alimentară ca să fie mai ușor de transferat în tavă). Tava de tort cu margine detașabilă trebuie tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt. Pune foaia de aluat în tavă și las-o până amesteci crema.

Citeste si: Reţetă de cozonac de Paşte 2022: Greşeala pe care trebuie să o eviţi

Crema: Separă albușurile și mixează până devin spumă. Adaugă zahărul treptat. Când ajung spumă adaugă gălbenușurile, coaja și zeama de lămâie, crema mascarpone și cele două linguri de făină (adaugă crema mascarpone treptat și amestecă ușor cu mixerul).

Pune crema în tava tapetată cu aluat și dă tava la cuptor, la 175 C, timp de o oră. Lasă tava cu pască să se răcească în cuptor, cu ușa cuptorului întredeschisă.

Citeste si: Reţetă de drob de pui: Secretul unei reţete reuşite. Ce trebuie să faci ca să nu se sfărâme

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

 

 

 

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI