In articol:
Pască fără aluat pufoasă: Cea mai delicioasă reţetă pentru Paşte. V-am pregătit o rețetă de pască fără aluat, cu brânză dulce, smântână și stafide, o rețetă simplă și rapidă!
Cu ocazia sărbătorilor pascale, gospodinele se străduiesc să facă de fiecare dată preparate cu care să îi surprindă pe toți membrii familiei.
Conform tradiției, pasca se prepară în ajunul Învierii, în Joia Mare sau în Sâmbăta Mare și se duce la sfințit în noaptea de Înviere, fiind stropită cu vin de preot.
Iată cum se prepară pasca fără aluat, pufoasă și delicioasă!
Ingrediente:
- 600 g brânză de vaci grasă
- 100 g smântână
- 6 ouă
- 300 g zahăr
- 6 linguri făină
- 180 g unt, la temperatura camerei
- 100 g stafide
- 1 praf de copt
- sare
- coaja rasă de la o lămâie mare
- 2 linguri esenţă de vanilie
- o lingură cacao, pentru decor – opţional
Citeste si: Reţete de Paşte 2022: Mâncărurile tradiţionale româneşti
Mod de preparare:
Pentru rețeta de pască fără aluat, mai întâi se separă ouăle, gălbenușurile fiind amestecate cu zahărul, peste care se adaugă untul și praful de sare. Mai apoi, se adaugă brânza, smântâna și făina amestecată cu praful de copt în prealabil.
Citeste si: Reţetă de cozonac de Paşte 2022: Greşeala pe care trebuie să o eviţi
După care, este necesar ca albușurile să fie bătute spumă, la fel ca în rețeta de bezea. După ce acestea s-au întărit suficient, albușurile se încorporează cu ajutorul unei spatule, în amestecul de gălbenuș.
Aroma gustoasă și parfumată de pască se obține cu ajutorul esenței de vanilie alături de coaja de lămâie, care se amestecă ușor în compoziție. La final se adaugă stafidele. Compoziția se toarnă într-o formă rotundă, unsă în prealabil cu puțin unt. Cuptorul se încălzește la 180 de grade Celsius, iar tava se dă la copt pentru 45-50 de minute. Poftă bună!
Citeste si: Paştele 2022: Meniu tradiţional românesc. Idei de reţete de drob, ouă roşii, ciorbă şi friptură de miel