Paște 2020. Anunțul făcut de BOR: Ce se întâmplă în Noaptea de Înviere
Paște 2020. Noaptea de Înviere 2020. Biserica Ortodoxă Română (BOR) a făcut un anunț important pentru toți românii: Ce se întâmplă de Paște 2020?
Paște 2020. Noaptea de Înviere 2020. Din cauza pandemiei de coronavirus care a dus la restrictii drastice in tara noastra, anul acesta, Pastele va fi diferit fata de cum il stiam. Masurile de siguranta se aplica si Bisericii, astfel sa slujba de Inviere va suferi modificari.
Patriarhia Romana a anuntat schimbarile pentru Paste 2020.
Astfel, cea mai importanta sarbatoare crestina nu se va mai desfasura asa cum stiam cu totii. Este deja evident ca nu vom petrece Sarbatorile Pascale in familie, asa cum obisnuiam.
Paște 2020. Noaptea de Înviere 2020. Reprezentantii Bisericii au facut declaratii despre cum vor proceda in ziua de Paste:
„In cazul in care autoritatile nu vor veni cu noi ordonante, preotii vor sluji slujba de Inviere in biserici, conform situatiei de acum, mai exact conform Ordonantei Militare nr. 1 si a Ordonantei Militare nr. 2, care au stabilit masuri succesive privind limitarea libertatii de miscare si intrunire a cetatenilor, ceea ce afecteaza si viata religioasa publica a credinciosilor”, transmite Pr. Arhid. Ionut Mavrichi, consilier patriarhal.
In acest an, Pastele ortodox pica in data de 19 aprilie.
In 2020, de Paste, nu vom primi Lumina Sfanta de la Ierusalim, din cauza pandemiei de COVID-19. Restrictiile sunt valabile si pentru crestinii catolici, care sarbatoresc Pastele pe 12 aprilie, dar si pentru celelalte culte religioase.Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Cu siguranta, slujbele de Inviere vor fi oficiate in biserici si transmise pe internet pentru credinciosi.
Paște 2020. Noaptea de Înviere 2020. Romanii vor putea urmari slujbele pe diferite site-uri de streaming si pe posturile Trinitas TV si Radio Trinitas ale Patriarhiei Romane Preotii s-au gandit si cum sa ii impartaseasca pe oameni la domiciliu, respectand prevederile legale.
„In legatura cu Sfintele Pasti, respectiv painea si vinul care simbolizeaza Trupul si Sangele lui Hristos, ar fi si varianta ca fiecare sa le pregateasca acasa si noi vom da o binecuvantare pentru ele. Insa nici eu, ca preot la biserica mea, nu am deocamdata o solutie (…)
Paște 2020. Noaptea de Înviere 2020. Ne gandeam sa mergem la blocuri si sa lasam la fiecare scara de bloc un anumit numar de pahare, dar ar fi impropriu”, a sustinut parintele Bogdan Ivanov, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, potrivit redactia.ro.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro