Paște 2020. Noaptea de Înviere 2020.  Din cauza pandemiei de coronavirus care a dus la restrictii drastice in tara noastra, anul acesta, Pastele va fi diferit fata de cum il stiam. Masurile de siguranta se aplica si Bisericii, astfel sa slujba de Inviere va suferi modificari.

Paște 2020. Noaptea de Înviere 2020. Anunțul făcut de Patriarhia Română

Patriarhia Romana a anuntat schimbarile pentru Paste 2020.

In toata tara, BOR a luat decizia ca slujba de Inviere sa se desfasoare fara cetateni in Biserca. Hotararea vine ca urmare a Ordonantei Militare Nr. 2, care a dispus ca slujbele sa se desfasoare fara credinciosi.

Citeste si: Ce se întâmplă în corpul tău când ții post? Este ȘOCANT!

Paste 2020 - Noaptea deInviere 2020 slujba biserica
Paste 2020 - Noaptea deInviere 2020 slujba biserica

Astfel, cea mai importanta sarbatoare crestina nu se va mai desfasura asa cum stiam cu totii. Este deja evident ca nu vom petrece Sarbatorile Pascale in familie, asa cum obisnuiam.

Cum se oficiaza slujba de Inviere. BOR a luat decizia pentru Paste 2020

Paște 2020. Noaptea de Înviere 2020. Reprezentantii Bisericii au facut declaratii despre cum vor proceda in ziua de Paste:

„In cazul in care autoritatile nu vor veni cu noi ordonante, preotii vor sluji slujba de Inviere in biserici, conform situatiei de acum, mai exact conform Ordonantei Militare nr.

1 si a Ordonantei Militare nr. 2, care au stabilit masuri succesive privind limitarea libertatii de miscare si intrunire a cetatenilor, ceea ce afecteaza si viata religioasa publica a credinciosilor”, transmite Pr. Arhid. Ionut Mavrichi, consilier patriarhal.

Paste 2020 - Noaptea deInviere 2020 slujba biserica
Paste 2020 - Noaptea deInviere 2020 slujba biserica

Citeste si: Postul Paștelui 2020 începe pe 2 martie. Când pică Paștele în 2020?

In acest an, Pastele ortodox pica in data de 19 aprilie.

In 2020, de Paste, nu vom primi Lumina Sfanta de la Ierusalim, din cauza pandemiei de COVID-19. Restrictiile sunt valabile si pentru crestinii catolici, care sarbatoresc Pastele pe 12 aprilie, dar si pentru celelalte culte religioase.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Paste 2020 - Noaptea deInviere 2020 slujba biserica
Paste 2020 - Noaptea deInviere 2020 slujba biserica

Paște 2020. Noaptea de Înviere 2020. Slujba de Înviere va fi transmisă online

Cu siguranta, slujbele de Inviere vor fi oficiate in biserici si transmise pe internet pentru credinciosi.

Paște 2020. Noaptea de Înviere 2020. Romanii vor putea urmari slujbele pe diferite site-uri de streaming si pe posturile Trinitas TV si Radio Trinitas ale Patriarhiei Romane Preotii s-au gandit si cum sa ii impartaseasca pe oameni la domiciliu, respectand prevederile legale.

Citeste si: Când pică Paștele în 2020. Anunțul făcut de BOR

Paste 2020 - Noaptea deInviere 2020 slujba biserica
Paste 2020 - Noaptea deInviere 2020 slujba biserica

„In legatura cu Sfintele Pasti, respectiv painea si vinul care simbolizeaza Trupul si Sangele lui Hristos, ar fi si varianta ca fiecare sa le pregateasca acasa si noi vom da o binecuvantare pentru ele. Insa nici eu, ca preot la biserica mea, nu am deocamdata o solutie (…)

Citeste si: Patriarhul Daniel trimite cărți de rugăciuni gratis spitalelor

Paște 2020. Noaptea de Înviere 2020. Ne gandeam sa mergem la blocuri si sa lasam la fiecare scara de bloc un anumit numar de pahare, dar ar fi impropriu”, a sustinut parintele Bogdan Ivanov, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, potrivit redactia.ro.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si