Paște 2023. Au mai rămas câteva zile până la venirea Paștelui. Românii sunt preocupați de cumpărături și de pregătirea mesei de Paște. Din nefericire, aceștia trebuie să scoată mai mulți bani din buzunar în acest an, pentru a servi preparate tradiționale. Iată cum arată prețurile alimentelor din acest an!

Câți bani trebuie să scoată românii din buzunare pentru cumpărături?

Paște 2023: Câți bani trebuie să scoată românii din buzunare pentru cumpărături?

Paște 2023: Câți bani trebuie să scoată românii din buzunare pentru cumpărături?

[Sursa foto: PixaBay]

În anul 2023, românii au parte de scumpiri de Paște. Aceștia pot cheltui chiar și cu peste 30% mai mult, față de anii precedenți.

Nici cozonacii nu sunt pe lista alimentelor ieftine, având în vedere prețul la care aceștia sunt vânduți în prezent.

Prețul unui cozonac diferă în funcție de aromă, ingrediente, dar și de magazinul care vinde acest produs. Pentru un kilogram de cozonac, trebuie să plătiți între 90 de lei și 200 de lei.

De asemenea, carnea de miel va costa mai mult cu 20-30% în acest an, comparativ cu anul trecut, avertizează crescătorii de oi. 

Kilogramul de carne de miel a ajuns până la suma de  50 de lei. Prețul per kilogram va fi cu cel puțin 5–10 lei mai mare față de anul trecut.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Incredibil! Un kilogram de roșii a ajuns să coste 70 de lei în Capitală

De asemenea, în acest an și prețul altor alimente a crescut în acest an.

Laptele se vinde cu 9 lei litrul. Ouăle s-au scumpit cu 45-50%, comparativ cu 2022. Un ou se vinde la ferme cu 65 de bani. În supermarketuri, un ou poate ajunge și la 1,80 lei.

Mai mult de atât, brânza proaspătă de Sibiu va costa cel puțin 40 lei kilogramul, de Paște. Cașul, urda, dar și telemeaua sunt produse care s-au scumpit cu 30%, din cauza inflației.

Dacă în anii trecuți, ceapa se vindea cu 3 lei kilogramul, în acest moment, prețul ajunge și la 10 lei.

Prețul materiilor prime s-a dublat

Prețul a crescut destul de mult, dat fiind faptul că prețul materiilor prime s-a dublat. Acest lucru înseamnă că oamenii vor fi nevoiți să cheltuie mai mulți bani pentru a se bucura de masa de Paște. 

Paște 2023: Câți bani trebuie să scoată românii din buzunare pentru cumpărături?

Paște 2023: Câți bani trebuie să scoată românii din buzunare pentru cumpărături?

[Sursa foto: PixaBay]

Pasca va fi și ea costisitoare în acest an. Prețul pentru ingredientele principale, precum făină, zahăr, ulei, stafide, brânză, au crescut semnificativ. Uleiul este cu 5 lei mai scump față de anul 2022. Prețul făinii este mai mare cu peste o treime. 

Prețul unui kilogram de pâine feliată este cu 2 lei mai mare. Legumele suferă și ele modificări, cartofii având o valoare mai mare cu 30%.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Paște 2023: Câți bani trebuie să scoată românii din buzunare pentru cumpărături?

Paște 2023: Câți bani trebuie să scoată românii din buzunare pentru cumpărături?

Pentru a cumpăra cașcaval, vom fi nevoiți să scoatem cu 4 lei mai mult, ajungând la un preț de 20 de lei pentru rola de 350 de grame. De asemenea, persoanele care își doresc un aperitiv de mezeluri, trebuie să plătească cu cu un leu în plus față de anul 2022.

Un coș de cumpărături va costa aproape 300 de lei, cu 76 de lei mai mult față de 2022, când produsele de sărbătoare ajungeau la aproximativ 224 lei.

Citește și: Cât va costa un kilogram de cireșe românești? Prețul care se va regăsi în piețe și pe etichetele din supermarketuri


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si