Paștele 2023. Postul Paștelui sau Postul Mare are o însemnătate mare pentru creștinii ortodocși. Postul Paștelui durează 48 de zile timp în care creștinii ortodocși nu trebuie să mănânce alimente de dulce cum ar fi lapte, ouă, brânză, carne, unt și să fie mai buni și mai înțelegători. 

Paștele 2023.

Paștele 2023: pe ce dată începe Postul Paștelui?

[Sursa foto: PixaBay]

Pe ce dată începe Postul Paștelui 2023?

Data la care creștinii sărbătoresc Paștele este influențată de echinocțiul de primăvară (dată fixă) și de luna plină (dată variabilă).

Astfel, data Paștelui se schimbă de la an la an.

În 2023 Postul Paștelui sau Postul Mare  începe pe 27 februarie și se încheie pe 15 aprilie, potrivit calendarului creștin-ortodox. Creștinii ortodocși se pregătesc de Lăsata Secului care are loc pe 19 februarie, când se lasă sec de carne și pe 26 februarie, când se lasă sec de brânză, în zile de duminică.

Citește și: Calendar ortodox 12 ianuarie 2023. Ce sărbătoare este joi?

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Înainte de începutul Postului Paștelui credincioșii lasă sec de carne pe 19 februarie când este și Duminica Înfricoșatei Judecăți și pe 26 februarie când se lasă sec de brânză. De pe 27 februarie 2023 începe oficial Postul Paștelui o perioadă în care credincioșii nu trebuie să consume alimente de dulce și să postească cu trupul și cu sufletul.

Paștele 2023.

Paștele 2023: pe ce dată începe Postul Paștelui?

[Sursa foto: PixaBay]

Lăsata Secului pentru Postul Paștelui 2023

Oamenii mai numesc Postul Paștelui și Postul Mare. Motivul principal al postirii în Postul Paștelui era pregătirea catehumenilor care urmau să fie botezați de Paști și să intre în biserică. Însă, Postul Paștelui a devenit absolut firesc o perioadă de pregătire spirituală pentru toți creștinii, pentru a sărbători Învierea Domnului Iisus Hristos.

Citește și: Se spală rufe de Bobotează 2023? Ce se face și ce nu se face pe 6 ianuarie. Răspunsul înaltelor fețe bisericești

Creștinii ortodocși lasă sec pentru Postul Paștelui duminică, pe 19 februarie 2023 de carne și duminică, pe 26 februarie 2023 de brânză.

În Postul Pașetelui, creştinii trebuie să dea dovadă milostenie și grijă spirituală sporită, prin renunţarea la alimentele de provenienţă animalice sau cum se mai spune în popor ”alimente de dulce”. În plus, aceştia trebuie să se roage și să facă mai multe fapte bune.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Postul reprezintă reţinerea totală de la anumite alimente şi băuturi în scop religios. De asemenea, creştinii trebuie să se reţină de la anumite gânduri necurate, pofte, patimi sau fapte rele. Acest lucru înseamnă că postul trupesc trebuie însoţit de postul sufletesc.

Citește și: Sf. Ioan Botezătorul 2023. Ce este bine să faci pe 7 ianuarie?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si