Paștele Blajinilor 2023. Această sărbătoare este dedicată amintirii celor care au murit, fiind o zi în care oamenii merg la cimitire pentru a aprinde lumânări și a aduce flori la mormintele rudelor și prietenilor decedați. De asemenea, se spune că în această zi sufletele celor plecați din lumea aceasta se întorc acasă și își vizitează familiile.

Pe ce dată pică în acest an sărbătoarea?

Paștele Blajinilor 2023. Pe ce dată pică în acest an sărbătoarea?

Paștele Blajinilor 2023. Pe ce dată pică în acest an sărbătoarea?

În acest an, Paștele Blajinilor are loc pe data de 24 aprilie. Blajinii se mai numesc Rohmani. Potrivit tradițiilor, aceștia au fost printre cei dintâi oameni de pe Pământ. Mai mult de atât, sunt incapabili de a face rău.

Această sărbătoare la bază pomenirea persoanelor decedate din familie, dar și a prietenilor apropiați. Paștele Blajinilor se sărbătorește în lunea de după Duminica Tomii, mai exact la o săptămână după Învierea Domnului.

Paștele Blajinilor are la bază pomenirea celor decedați din familie, precum și prietenilor apropiați.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În ceea ce privește tradițiile și obiceiurile, în această zi, oamenii merg la cimitir pentru a aprinde lumânări și a aduce flori la mormintele rudelor și prietenilor decedați. În multe zone, se obișnuiește ca această vizită să se facă înaintea răsăritului soarelui.

Citește și: Paștele blajinilor 2023. Ce semnifică, de fapt, această sărbătoare și pe ce dată are loc în 2023?

De asemenea, în ziua de Paștele Blajinilor, biserica organizează slujbe speciale pentru cei decedați și se rostesc rugăciuni pentru sufletele acestora. 

 În unele zone, se obișnuiește ca în ajunul Paștelui Blajinilor să se pregătească mâncăruri speciale pentru sufletele celor decedați. Aceste mâncăruri includ, de obicei, plăcinte, prăjituri și alte bunătăți.  

Rugăciunea care trebuie rostită în această zi

Paștele Blajinilor 2023. Pe ce dată pică în acest an sărbătoarea?

Paștele Blajinilor 2023. Pe ce dată pică în acest an sărbătoarea?

”Doamne Iisuse Hristoase, cu adâncă umilință recunosc și mărturisesc, că în toată ziua păcătuiesc contra iubirii Tale Dumnezeiești. Deci, astăzi, că este luni și începutul săptămânii, mă rog cu umilință îndurării Tale celei mari: iartă-mi păcatele cele de voie și fără de voie, și-mi ajută să pun început bun și să port mai multă grijă de sufletul meu, pentru care ai răbdat atâtea dureri la Sfânta Ta Răstignire!

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

O Doamne, astăzi îți dau sufletul și trupul meu și voința mea, rugându-Te să fie voia Ta cu mine, după bună plăcerea Ta. Pedepsește-mă, Doamne, după îndurarea Ta, în această lume, iar nu în cealaltă viață. Și iartă pe cei vii și pe cei răposați, pentru rugăciunile Sfintei Tale Biserici, și pe toți ne învrednicește de mărirea Ta în Rai. La această pun mijlocitori pe Sfinții Tăi îngeri, către care zic: <O, cereștilor ajutători și păzitori ai oamenilor, vouă mă închin și va mulțumesc, pentru ajutorul și conducerea ce ne-o dați în toate zilele nouă, nevrednicilor și păcătoșilor. Scutiți-mă de vrăjmașii cei văzuți și nevăzuți, că să nu mai păcătuiesc de acum înaintea Dumnezeului meu! Învredniciți-mă să va văd la moartea mea, stând în jurul meu și să duceți sufletul meu în cer, că să se închine măririi Feței lui Dumnezeu, iar vouă să va mulțumesc acolo, pentru purtarea de grijă ce ați avut pentru mine și binele vostru să-l spun cu glas neîncetat în veci!> Amin”.

Citește și: Paștele Blajinilor 2023: Ce nu ai voie să faci în prima duminică după Paște?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si