Paștele catolic. În plină criză, bisericile sunt goale, iar credincioșii sunt chemați să-l regăsească pe Dumnezeu în intimitatea ființei lor și a căminelor lor. 

Papa Francisc, la slujba de Înviere: Întunericul şi moartea nu au ultimul cuvânt; nu cedaţi în faţa fricii

Papa Francisc a transmis credincioşilor catolici, la slujba de Înviere de la bazilica Sfântul Petru, să nu-şi piardă speranţa în aceste vremuri şi să nu cedeze în faţa fricii.

"Întunericul şi moartea nu au ultimul cuvânt", a spus Suveranul Pontif.

Papa a făcut o paralelă între episodul din Evanghelie în care femeile descoperă mormântul lui Iisus gol în ziua de Paşte şi incertitudinea care domneşte în aceste zile din cauza pandemiei. "Şi atunci exista teamă de viitor şi de tot ce ar trebui reconstruit. O amintire dureroasă. Pentru ele, care şi pentru noi, a fost momentul cel mai întunecat. Nu vă temeţi, nu cedaţi în faţa fricii: este mesajul speranţei. El ne este adresat astăzi. Sunt cuvintele pe care Dumnezeu ni le repetă şi astăzi", a spus Papa Francisc, cerându-le credincioşilor să fie "mesagerii vieţii pe timp de moarte".

Citeste si: VIDEO| Ne apropiem de vârful pandemiei. Previziunile specialiștilor

Toate ceremoniile papale din săptămâna sfântă au fost modificate şi se desfăşoară fără public.

Duminică, Papa va pronunţa binecuvântarea ”Urbi et Orbi”.

Slujba de Paşte atrage în general aproape 100.000 de persoane în piaţa Sfântul Petru. De această dată va avea loc în bazilică, unde 20 de persoane vor asigura o prezenţă simbolică.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

„Să fim solitari și solidari”, acesta a fost mesajul Vaticanului pentru cei peste un miliard de credincioși din toată lumea de acest Paște ieșit din comun, în care oamenii sunt blocați în case de teama infectării cu noul coronavirus. 

Citeste si: Floriile pe timp de pandemie: Ce nu e bine să faci azi

Mesajul președintelui Klaus Iohannis de Paștele catolic

”Credincioşilor romano-catolici, reformaţi, unitarieni şi evanghelici le doresc să primească Învierea Domnului cu sănătate, pace sufletească, speranţă şi grijă faţă de semeni! Chiar dacă aceste Sfinte Sărbători ne găsesc departe de cei pe care ni i-am dori alături, puterea credinţei noastre ne uneşte sufleteşte şi ne dă speranţa că, în curând, vom putea fi împreună din nou”, afirmă preşedintele.

Citeste si: Mesaje Florii. Cele mai frumoase mesaje pe care să le trimiți celor care își sărbătoresc ziua numelui

De asemenea, el transmite ”cele mai călduroase urări şi credincioşilor ortodocşi, greco-catolici, armeni şi cultelor neoprotestante care celebrează în această duminică Floriile, sărbătoarea smereniei şi iubirii.”.

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

”Dragi români, Fie ca sărbătorile pascale să ne aducă tuturor alinare şi puterea de a trece cu bine peste orice provocări. Sunt convins că uniţi şi încrezători în viitor vom ieşi întăriţi din această grea încercare”,urează Klaus iohannis în mesaju  transmis cu prilejul Sărbătorilor Pascale celebrate de creştinii romano-catolici, reformaţi, unitarieni şi evanghelici şi al Sărbătorii Floriilor celebrate de creştinii ortodocşi.

Citeste si: Mesaje și urări pentru români de Florii. Cum să îți surprinzi apropiații

Mesajul său se încheie cu urarea ”Cristos a înviat!”, rostită în limbile română, germană şi maghiară.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si