Medicamentul dezvoltat de Pfizer este al doilea care demonstrează eficacitate împotriva COVID-19 și primul creat special pentru a ataca virusul care provoacă boala respiratorie.

Potrivit sursei citate, pastila crată de compania Pfizer pare a fi mai eficientă decât varianta similară dezvoltată de Merck, care a fost deja autorizată în Marea Britanie și care așteaptă undă verde din partea autorităților de reglementare din SUA.

Reprezentanții companiei Pfizer au anunțat că un consiliu independent de experți care monitorizează studiul său clinic a recomandat ca acesta să fie oprit mai devreme decât era programat, pentru că beneficiile medicamentului s-au dovedit

a fi foarte convingătoare. Astfel, compania intenționează să trimită datele cât mai curând posibil la Administrația națională pentru Medicamente și Alimente (FDA) pentru a solicita autorizația de utilizare în Statele Unite.

Pastila Pfizer a avut un efect neașteptat de bun

”Rezultatele sunt dincolo de visurile noastre cele mai nebune”, a declarat Annaliesa Anderson, director Pfizer, care a condus procesul de dezvoltare a medicamentului, adăugând că Paxlovid „poate avea un impact mare în a ne ajuta ca viețile noastre să revină la normal și să asistăm la sfârșitul pandemiei”.

Citeste si: Molnupiravir, tratamentul oral antiviral pentru COVID-19 a primit autorizația Marii Britanii de a fi distribuit pe piață

Riscul spitalizării și al morții din cauza COVID-19 a fost redus cu 89%

”Analiza intermediară a arătat o reducere cu 89% a riscului spitalizării din cauza COVID-19 şi a decesului din orice cauză, în comparaţie cu un placebo, la pacienţi trataţi în trei zile de la apariţia simptomelor”, anunţă într-un comunicat Pfizer.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Pastilă Pfizer

La studiu au participat 1.219 adulți nevaccinați care au primit tratament timp de cinci zile. Medicamentul a redus drastic rata de spitalizare atunci când a început să fie administrat în primele trei sau cinci zile de la debutul simptomelor, a anunțat compania.

Medicamentul, care a fost denumit Paxlovid, blochează înmulțirea particulelor de coronavirus ajunse în organism, ceea ce reduce severitatea simptomelor.

Citeste si: Câți copii au murit de COVID în România până acum

Doar 0,8% dintre persoanele care au început tratamentul în trei zile de la îmbolnăvire au ajuns la spital și niciuna nu a murit. Din păcate, 7% dintre cei care au primit placebo au fost ulterior internate sau au murit.

Medicamentul produs de Merck are o eficacitate de 50%

Luna trecută, Merck & Co. a prezentat propriul medicament experimental, după ce un studiu a arătat că reduce riscul de spitalizare și de decese cu 50% la pacienții cu Covid-19 cu forme ușoare sau moderate, care fac parte din categoriile de risc.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si