Deşi părea a fi un adevărat panaceu, s-a descoperit că tratamentul cu astfel de medicamente are efecte secundare negative.

Pentru a afla ce se întâmplă cu adevarat în intestin atunci când oamenii înghit probiotice, imunologul Eran Elinav de la Institutul Weizmann de Ştiinţă din Israel şi colegii săi au prelevat microbiotă (ansamblul microorganismelor care populează un ecosistem sau un habitat) de la voluntari sănătoşi, folosind direct endoscopii şi colonoscopii.

Majoritatea cercetărilor microbiome se bazează pe eşantioane de fecale din care provin microbii intestinali.

Apoi au hrănit 15 dintre voluntari fie cu un supliment probiotic disponibil comercial, fie cu un placebo, mai precis cu un medicament inactiv, prescris în scopuri experimentale.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Diana Șoșoacă, al doilea scandal în ziua alegerilor: a amenințat cu bătaia un cetățean în secția de vot. "Boșorog nenorocit!"- antena3.ro

Citeste si: LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024, turul 1- prezență, declarații. MAI: Nu au fost înregistrate incidente grave- wowbiz.ro

Rezultatul a fost uimitor. Medicii au descoperit că nu se pot baza pe probe de fecale ca un indicator a ceea ce se întamplă în interiorul intestinului. ”Este inexact, este greşit să tragem concluzii în felul acesta”, spune Eran Elinav.

De asemenea, cercetările au dus la concluzia că probioticele s-au colonizat în tractul gastrointestinal la unele persoane, în timp ce la alţii acestea au fost expulzate de organism.

”Unii oameni acceptă probiotice în intestin, în timp ce alţii le evacuează”, spune Elinav. Medicii au descoperit, astfel, că modelele de colonizare probiotice sunt strâns legate de particularităţile individului. În concluzie, ideea că oricine poate beneficia de un probiotic universal cumpărat de la supermarket este empiric greşit ,” spune el.

Citeşte mai multe pe evz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si