Cele 30 de milioane de pastile produse de curând de Antibiotice Iași rămân la Direcțiile de Sănătate Publică. Ele nu vor fi încă distribuite oamenilor. Acestea vor fi distribuite doar în cazul unui accident nuclear.
Citeste si: Cine trebuie să ia pastile de iod, în cazul unui atac nuclear. Nu toate persoanele sunt vizate
„Nu vor fi distribuite persoanelor care ar putea fi afectate decât în contextul în care va fi nevoie, lucru pe care nu şi-l doreşte nimeni, adică să avem un accident nuclear sau o
astfel de situaţie care să impună administrare de iod tuturor cetăţenilor. Ele vor fi distribuite în momentul în care vom avea, ferească Dumnezeu, un eveniment de tipul celor nucleare”, spune Tiberius Marius Brădăţan.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Oamenii dintr-un sat au fost șocați când au văzut că un munte de gunoaie le bloca singurul drum de acces în localitate- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
Inițial, ministrul Sănătății a încercat să convingă medicii de familie să distribuie pastilele, dar aceștia nu au fost de acord.
Citeste si: Distribuția pastilelor de iod a fost amânată. Alexandru Rafila s-a răzgândit și pregătește o campanie de informare
Distribuția medicamentelor a mai fost amânată o dată, în luna aprilie
Distribuția pastilelor de iod a fost amânată pentru a doua jumătate a lunii aprilie, în primă fază. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, pregătește o campanie de informare cu privire la modul de administrare a medicamentelor care conțin iodură de potasiu.
„La începutul săptămânii viitoare, Guvernul României și Ministerul Sănătății vor demara campania de informare a populației referitoare la modul de administrare și de păstrare a comprimatelor de iodură de potasiu.
Citeste si: Alexandru Rafila face noi declarații despre un posibil atac nuclear în România. Ce îi așteaptă pe români
Menționăm că, în momentul de față, nu există niciun pericol care să facă necesară administrarea acestor pastile.
Campania de informare publică, distribuția și dezvoltarea deprinderilor preventive în rândul populației sunt în responsabilitatea Ministerului Sănătății. În perioada imediat următoare, Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate vor stabili procedura legală pentru distribuirea pastilelor de iodură de potasiu pentru populația cu vârsta între 0 și 40 de ani. Distribuirea comprimatelor va începe în a doua jumătate a lunii aprilie a.c.”, a scris Ministerul Sănătății.