Există riscul să dea dependență
Potrivit unui ghid de recomandări publicat săptămâna aceasta, nu s-a observat o îmbunătățire a stării pacienților ce suferă de dureri cronice după ce le-au fost administrate aceste medicamente comune (n.r. analgezice- aspirina, ibuprofen, paracetamol), însă există riscul să dea dependență.
Citeste si: Ramona de la „Puterea Dragostei”, mesaj dur pentru concurenții sezonului 3
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Citeste si: Proteste violente în Beirut. Oamenii sunt disperați
Președintele comisiei ce a întocmit ghidul cu recomandări, Nick Kosky, susține că pacienții așteaptă un diagnostic clar și tratamente eficiente, însă complexitatea durerilor cronice e greu de gestionat.
“Această diferență între așteptările pacienților și rezultatul tratamentului poate afecta relația între cadrele medicale și pacienți, o posibilă consecință fiind recomandarea unor medicamente ce nu vor fi eficiente, și chiar pot provoca probleme,” a declarat Nick Kosky, psihiatru în cadrul fundației Universității Dorset Healthcare NHS. “Acest ghid, prin ajutarea unei înțelegeri mai profunde a dovezilor eficacității tratamentelor pentru durerile cronice, vă ajuta la îmbunătățirea încrederii medicilor în conversațiile cu pacienții.
Astfel, vor gestiona mai bine atât așteptările lor, cât și cele ale pacienților.", a mai spus el, conform digi-world.tv.