Cand vin sarbatorile, parca vine foametea: cumparam fara masura, carne mai ales! Fericiti ca ne-a ajuns, realizam ca ne-a mai si ramas. Mereu la indemana, congelatorul ne scapa din impas!
- Se tine si o luna si doua. Se pastreaza. Nu i se schimba gustul? Nu am simtit nimic pana acum.
- Cat timp pastrati carnea in congelator? Cam doua saptamani.
- La mine nu sta carnea foartea mult. Consider ca nu-i normal. Isi schimba gustul? Cred ca-si schimba valoarea. Apar niste efecte care pot fi nocive pentru organism.
Chiar daca facem efortul s-o punem in pachete, carnea proaspata pusa la congelat nu tine o vesnicie. Temperatura sub 0° grade Celsius previne cresterea numarului de bacterii, dar nu impiedica si modificarile care apar in timp!
Costel Stanciu, Presedintele APC: Daca se depaseste termenul se schimba culoarea alimentului respectiv, se schimba textura, aroma!
Costel Stanciu, Presedintele APC: In momentul in care se congeleaza, activitatea microorganismelor se stopeaza.
Nu uitati, asadar, carnea in congelator. Medicii ne sfatuiesc sa cumparam putin si des. Evitam, astfel, schimbarile care survin in urma inghetului si ne bucuram de un mai mare aport nutritiv al alimentelor consumate.