Close sidebar
Close sidebar

Pățania unei familii de români în Thassos: „Copiii s-au speriat foarte tare”

Experiență traumatizantă pentru o familie de români plecată în vacanță în Grecia! Aflați pe insula Thassos, românii s-au trezit că au de plătit o amendă. În momentul în care aceștia s-au adresat autorităților, oamenii legii ar fi avut un comportament agresiv.

Alexandra Costea,

Pățania unei familii de români în Thassos: „Copiii s-au speriat foarte tare”

[Sursa foto: istock.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

O româncă a avut parte de o experiență de-a dreptul traumatizantă în timpul vacanței pe care a avut-o cu familia sa pe insula grecească Thassos. Femeia a vrut să împărtășească întâmplarea pe rețelele de socializare o experiență, incident care a influențat-o să renunțe la orice planuri viitoare de vacanță în acea zonă.

Se pare că întregul scandal ar fi pornit de la o parcare zona pietei din Prinos, acolo unde românca s-a ales cu o amendă şi plăcuțele de înmatriculare luate. Femeia, fiind confuză în legătură cu cele întâmplate, a decis să meargă direct la cea mai apropiată secție de poliție pentru a obține mai multe informații. Spre surprinderea ei, acolo a constatat că majoritatea celor care primeau amenzi pe insulă erau români.

Citește și: Inundațiile au făcut prăpăd în Dolj: o gospodărie a fost luată de apă după ce un mal s-a surpat

În acest context, românca a povestit întreaga pe reţele sociale în speranța că alte persoane nu vor mai trece prin același calvar ca al ei.

„Mi se pare important să vă povestesc ce am pățit astăzi în Thassos sperând să nu pățească şi alți români același lucru! Am parcat in zona pieței din Prinos, 10min mai târziu fără să fie semn cu staționare/ oprire interzisă şi ne încurcând traficul, în condițiile în care

mai erau şi alte mașini( cu nr de Grecia) parcate acolo, ne-am trezit cu amendă şi plăcuțele de înmatriculare luate. Nefiind cunoscători distinctei limbi elene, am rugat pe cineva sa ne explice ce trebuie să facem şi ne-a spus să mergem la cea mai apropiată secție de poliţie, ceea ce am si făcut...un comportament cel puțin bizar şi extrem de agresiv al domnilor polițiști, care au început să ţipe, efectiv la noi de parcă eram cei mai mari infractori din Thassos. 

În momentul în care i-am rugat frumos să ne explice cu ce am greșit şi de ce ne-au ridicat şi numerele, asta în condițiile în care eram cu 2 copii după noi( 2 ani si 5 ani) evident că fetele s-au speriat foarte tare!

Citeste si: Octavian este tânărul de 22 de ani decedat în accidentul din Argeș: "O inimă bună a încetat să mai bată!"- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

Într-un final am ajuns la posta să plătim amenda, unde, surpriza erau doar romani cu amenzi...în sediul politiei din Thassos town, unde am fost trimiși după numere, din nou același tip agresiv l-am găsit şi aici şi foarte ofuscați că i-am rugat să ne explice din nou unde am greșit ca să nu o mai reperam, i-au fost smulse numerele din mână, soțului şi au început să urle la el, spunându-i să revină după numere după 20 zile...ca așa e legea...Noi timp de 8 ani, am venit în fiecare an de 2 ori... Cu părere de rău, după această experienţă noi nu vom mai calca vreodată pe aici...nu suntem deloc bine primiți şi nu vrem să îi mai încurcăm cu banii lăsați in aceasta insulică. So, have fun şi mare atenție", a povestit româna pe un  grup dedicat vacanțelor în insula Thassos. 

Ce trebuie să știi în cazul în care iei amendă în Grecia

 "Procedura de plată a amenzilor pentru parcare

 Pentru a nu lua amendă- aveți grijă unde parcați 

 

  •  Procedura de plată a amenzii pentru parcare:
  •  Plata amenzii se face la Oficiul poștal ΕΛΤΑ de luni până vineri (din Limenas și Limenaria).
  •  În cazul în care vi se iau plăcuțele de înmatriculare și este weekend, mergeți la secția de poliție din Limenas sau Limenaria. Agenții vă pot da contul bancar IBAN unde să plătiți amenda. Veți trimite e-mail la adresa at.thasou@astynomia.gr cu dovada de plată, iar ulterior aceștia vă vor înapoia plăcuțele de înmatriculare.
  •  Dacă vi s-a ridicat permisul de conducere, plăcuțe de înmatriculare, dacă ați condus în stare de ebrietate sau ați încălcat alte reguli de circulație și siguranță rutieră adresați-vă secției de poliție pentru plata amenzii și recuperarea documentelor în cel mai scurt timp posibil, conform legii.
  •  În cazul în care ați primit amendă și nu vi s-au ridicat plăcuțe de înmatriculare și trebuie să plecați urgent de pe insulă sau este weekend, sunați sau mergeți la secția de poliție.

Citește și: Cine este ultima persoana cu care a vorbit Stephan Pelger? Femeia nu și-a dat seama de gestul pe care designerul avea să îl facă!

 Parcare regulamentară

 

  •  Când întâlniți indicatorul avertizare "Staționarea interzisă" puteți să vă opriți pentru un timp (în mod normal, cu butonul de avarie activat), dar să nu parcați.
  •  Când întâlniți indicatorul avertizare "Oprirea interzisă" NU se poate opri și NU puteți parca.

 

În anumite zone sunt atenționări speciale legate de zonele de parcare și staționare. De exemplu:

 

  • Panagia
  • Potos
  • Strada centrală din Prinos
  • Limenas

 

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: „Dacă ai sub 5.000 de euro pe lună, ești sărac!” Cristina Șișcanu, pusă la zid de internauți după declarațiile controversate despre pragul sărăciei în România- radioimpuls.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

Pe un drum cu o singură bandă pe sens, nu ar trebui să parcați deoarece împiedicați circulația autobuzelor. De asemenea nu parcați acolo unde vedeți linii galbene trasate pe carosabil (în zona porturilor și secțiilor de poliție) sau pe locurile dedicate persoanelor cu dizabilități.

Încercăm să construim alături de autoritățile locale o hartă cu locurile de parcare de pe insulă”, explică internauții pe  grupul Thassos de pe Facebook.

Citește și: FOTO/VIDEO- Tragedie înfiorătoare în India. Aproape 300 de oameni și-au pierdut viața, iar 650 au fost răniți în urma unui accident feroviar

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI