Patriarhia Romana constata cu ingrijorare cresterea frecventei si a virulentei atacurilor publice impotriva Bisericii Ortodoxe Romane, in legatura cu demersul democratic al Coalitiei pentru Familie privind modificarea Constitutiei in ceea ce priveste definirea clara a notiunii de casatorie. Este foarte probabil ca aceasta acutizare a atitudinii denigratorilor, care recurg inclusiv la dezinformare, sofisme, jigniri si limbaj licentios, este legata de apropierea legalizarii referendumului in cadrul caruia stiu si ei ca, in covarsitoarea lor majoritate, romanii se vor pronunta pentru noua forma propusa de definire constitutionala a casatoriei”, se arata intr-un comunicat al Patriarhiei.

Biserica Ortodoxa Romana sprijina in mod natural demersul Coalitiei pentru Familie, in spiritul invataturilor crestine si al valorilor fundamentale romanesti privind familia, ocrotirea si cresterea copiilor, dar nu este nici initiatoarea, nici organizatoarea acestei actiuni, precizeaza sursa citata.

Patriarhia mentioneaza ca, de altfel, si celelalte confesiuni crestine din Romania s-au declarat in favoarea actiunii democratice a Coalitiei pentru Familie, iar printre semnatari se numara si multe persoane fara nicio confesiune religioasa.

„Demersul nu poate fi considerat in niciun caz retrograd, asa cum in mod ignorant si malitios, este prezentat de catre detractorii acestuia, cata vreme intre semnatarii si sustinatorii sai se numara foarte multe personalitati ale lumii stiintifice si culturale”, sustine Patriarhia.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

„Este profund regretabil sa constatam ca persoane care acuza Biserica Ortodoxa Romana si Coalitia pentru Familie de intoleranta si discriminare se manifesta, de fapt, ele insele intolerant, discriminatoriu si antidemocratic fata de cetatenii care nu au facut altceva decat sa solicite o modificare legislativa pe care o considera fireasca si necesara, in deplinul respect al regulilor democratiei. Ne exprimam speranta ca persoanele care au o alta opinie decat majoritatea vor intelege sa respecte alegerea acesteia in spiritul coresponsabilitatii si pacii sociale”, se mai arata in comunicat.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat luni ca initiativa Coalitiei pentru familie de revizuire a Constitutiei in sensul redefinirii familiei drept casatoria dintre un barbat si o femeie a ajuns la Senat si ca va intra in dezbaterea plenului dupa 7 iunie, data pana la care comisiile trebuie sa finalizeze raportul.

Camera Deputatilor a adoptat in 9 mai, cu 232 voturi „pentru”, 22 de voturi ”impotriva” si 13 abtineri, initiativa cetateneasca de revizuire a Constitutiei pe tema definitiei familiei, astfel ca, potrivit propunerii de modificare, alineatul 1 al articolului 48 din Constitutie urmeaza sa aiba urmatoarea forma: ”Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor”.

Coalitia pentru Familie a strans un numar de 3 milioane de semnaturi, pe care le-a depus la Senat alaturi de o propunere de revizuire a Constitutiei privind definitia familiei prin care se cere modificarea articolul 48, alineatul 1, care se refera la definitia familiei. in actuala forma, acesta prevede ca "familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre soti", insa semnatarii initiativei vor ca definitia sa fie schimbata pentru a bloca orice posibilitate a legiferarii casatoriei intre persoane de acelasi sex. Astfel, initiativa prevede ca „familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie”.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: După două ierni călduroase, Europa trebuie să se pregătească pentru temperaturi scăzute. Cum ar putea La Nina să crească prețurile- antena3.ro

Potrivit articolului 151 al legii fundamentale, proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptata de Camera Deputatilor si de Senat, cu o majoritate de cel putin doua treimi din numarul membrilor fiecarei Camere. Daca prin procedura de mediere nu se ajunge la un acord, Camera Deputatilor si Senatul, in sedinta comuna, hotarasc cu votul a cel putin trei patrimi din numarul deputatilor si senatorilor. Revizuirea este definitiva dupa aprobarea ei prin referendum, organizat in cel mult 30 de zile de la data adoptarii proiectului sau a propunerii de revizuire.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si