Doua procese au fost deshise, la sfarsitul anului trecut, de catre firma de constructii care se ocupa cu ridicarea Catedralei Mantuirii Neamului, pe adresa Patriarhiei Romane. Prima este o „actiune in constatare, verificare indeplinire obligatii”, iar cea de-a doua – „ordonanta presedentiala” – care s-a judecat deja, iar magistratii au constatat ca cererea a ramas fara obiect. Cel mai probabil, Patriarhia a intarziat plata anumitor obligatii contractuale, la sfarsitul anului trecut, insa acestea au fost achitate dupa ce comania de constructii s-a adresat justitiei.

Patriarhia Romana colaboreaza cu aceasta companie pentru Catedrala Mantuirii Neamului din 2013, la doi ani de la inceperea proiectului. Aceasta se va ocupa de constructie, urmand ca pentru finisaje sa fie realizata, probabil, o noua licitatie. Termenul de finalizare a Catedralei Mantuirii Neamului este 2018, insa este posibil ca acesta sa fie prelungit.
Doar pentru constructia propriu-zisa au fost alocati in jur de 100 milioane euro iar pentru finisajele de interior se preconizeaza ca se va cheltui cel putin aceeasi suma. Picturile de pe peretii ineriori ai Catedralei ar mai putea costa peste 150 milioane euro. Banii provin din surse proprii, donatii, imprumuturi bancare si de la bugetul local sau de stat.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Catedrala Mantuirii Neamului va avea 120 metri lungime, 70 metri latime si 120 metri inaltime. Totalul suprafetei desfasurate este de 38.000 metri patrati. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si