Ultimele zile în care războiul dintre Rusia și Ucraina a escaladat au atras atenția și reprezentaților bisericii românești. Aceștia au trimis astăzi un mesaj prin care vor să mobilizeze românii. 

Donațiile, menite să aducă o mângâiere celor striviți de teamă și suferință

Atât Patriarhul Daniel, cât și purtatorul de cuvât al Patrarhiei Române, Vasile Bănescu, au cerut românilor să fie solidari și să se mobileze pentru a acorda ajutor celor care au nevoie.  În mesajul transmis, aceștia vorbesc despre situația disperată din Ucraina, în care au ajuns sute de

mii de oameni nevinovaţi. 

Citeste si: Tabere de refugiați improvizate peste tot

" Actele de donație aduc un sprijin real şi o mângâiere celor striviţi acum de teamă, neputinţă şi suferinţă.", a transmis Bănescu.

Cum s-a implicat biserica în ajutorarea refugiaților

Conform purtătorului de cuvânt, Biserica Ortodoxă Română s-a implicat în ajutorarea ucrainienilor ajunși în țara noastră prin intermediul Arhiepiscopiilor situate la graniţa de nord- est a ţării, dar şi prin Patriarhia Română şi Federaţia „Filantropia”.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Ministrul Familiei, anunț despre copiii ucraineni refugiați în România

"Există situaţii în care nu cuvintele, discursurile, ci gesturile tăcute, faptele credinţei şi ale milei, ale respectului pentru alteritate, ale empatiei cu suferinţa celuilalt (re)compun pe loc umanitatea/ omenia noastră adâncă din care (ne) vorbeşte Hristos." a conchis purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Citeste si: Preoții Bisericii Ortodoxe Ruse au cerut încetarea războiului cu Ucraina: ”Sângele fratelui tău strigă din pământ către Mine”

Câți refugiați sunt acum în România

Potrivit autorităților, peste 70.000 de ucrainieni au intrat prin țara noastră. Unii și-au continuat drumul spre alte țări din Europa, alții au rămas aici, așteptând încheierea războiului. Majoritatea sunt femei și copii, care au fugit din Ucraina de teama atacurilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si