”Patriarhia nu se opune construirii unui lacas de cult, al unui cult oficial recunoscut de stat. Ar fi o contradiciie de termeni. Problema ridicarii moscheii nu are legatura strict cu biserica, si nici macar implicit, ci cu Guvernul, care da aprobarile. Personal, am fost asigurat de Secretariatul pentru culte ca e vorba de o moschee mai mare decat cea dintr-un oras de provincie, si ca nu e vorba de un centru de pregatire a unor lideri islamici”, a declarat purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane.
Certificatul de urbanism pentru moscheea pe care Muftiatul Cultului Musulman din Romania inteniioneaza sa o construiasca in Bucuresti, pe Bulevardul Expoziiiei nr. 22-30, a fost eliberat, insa acest document nu da dreptul de construire.
Planul Urbanistic Zonal urmeaza sa fie supus dezbaterii publice, iar competenia asigurarii dezbaterii publice si realizarii procedurii de consultare a populaiiei revine structurilor de specialitate din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti.
Numai dupa ce municipalitatea va aproba Planul Urbanistic Zonal, beneficiarul construciiei va putea solicita Primariei Sectorului 1 eliberarea unei autorizaiii de construire.
Muftiatul Cultului Musulman din Romania a depus, in 26 ianuarie 2016, la Primaria Sectorului 1, documentaiia pentru eliberarea unui certificat de urbanism, etapa premergatoare obiinerii autorizaiiei de construire.
Reprezentaniii cultului musulman au revenit cu documentele solicitate si, in acest context, Primaria Sectorului 1 avea obligaiia legala de a elibera certificatul de urbanism solicitat de beneficiarul construciiei.