Patriarhul Daniel a lipsit de la slujbă din cauza unei "viroze uşoare". Mesajul acestuia a fost citit de episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieşteanul.
"Răspunsul omului la lucrarea harului dumnezeiesc este mulţumirea sau recunoştinţa. Din păcate, omul contemporan, superficial şi secularizat duhovniceşte, cere ajutorul lui Dumnezeu doar atunci când trece prin necazuri sau suferinţe.
Mesajul Patriarhului Daniel
Dar, îndată ce a scăpat de suferinţe, de sărăcie, de necaz, uită de Dumnezeu.
Însă Mântuitorul Iisus Hristos nu fericeşte pe cei care sunt nerecunoscători sau nemulţumitori, ci pe cei care sunt recunoscători şi mulţumesc lui Dumnezeu pentru binefacerile primite de la el, cum se vede în Evanghelia vindecării celor zece leproşi“, a transmis Patriarhul.
Citește și: Mesajul șocant al lui Vladimir Putin de Anul Nou 2023
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: INTERVIU. Traian Băsescu: ”Sunt cei mai slabi candidați din toate alegerile prezidențiale prin care a trecut România”- wowbiz.ro
Patriarhul Daniel spune că omul "decade spiritual şi se dezumanizează" când este nerecunoscător lui Dumnezeu şi semenilor.
"Omul este cu adevărat om, adică fiinţă raţională şi relaţională când este recunoscător lui Dumnezeu şi oamenilor pentru darurile şi binefacerile pe care le primeşte.
”Omul credincios şi demn mulţumeşte permanent lui Dumnezeu”
Omul credincios şi demn mulţumeşte permanent lui Dumnezeu pentru că el trăieşte în creaţia lui Dumnezeu şi o foloseşte, adică foloseşte apa, aerul, pământul căldura soarelui şi toate cele făcute de Dumnezeu pentru a susţine viaţa umană. Iar semenilor care îl ajută, omul le mulţumeşte, deoarece simte că recunoştinţa este lumina vieţii în comuniune şi a creşterii lui spirituale în demnitate şi bunătate", mai transmite Patriarhului.
Citește și: Anul Nou 2023. Mesaje originale de trimis pe 1 ianuarie 2023: ”Noul an să vă aducă belşug în casă, bucate pe masă, valută în cont”