Patriarhul Rusiei a făcut afirmațiile în timpul unei predici ținute în Catedrala Arhanghelului Mihail din Piața Roșie, la 9 zile după Paști.

Patriarhul Kirill, declarații la indigo cu Kremlinul: „Rusia nu a atacat pe nimeni”

„Nu vrem să luptăm cu nimeni, Rusia nu a atacat niciodată pe nimeni. Este uimitor că o țară mare și puternică nu a atacat pe nimeni, ci și-a apărat doar granițele”, a afirmat acesta, citat de agenția RIANovosti a statului rus.

El a mai spus că Biserica Ortodoxă Rusă le cere sfinților îngropați în catedrală să se roage ca „granițele sacre” ale Rusiei să rămână de nepătruns iar rușii să aibă suficientă „înțelepciune, putere și onoare, dacă este cazul, pentru a apăra granițele sacre ale patriei”.

Citeste si: Putin îi transmite lui Macron că UE ”ignoră crimele de război comise de Ucraina şi bombardamentele masive din Donbas”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Amintim că papa Francisc a lansat un atac dur la adresa patriarhului Kirill într-un interviu publicat marți de Corriere della Sera, afirmând că liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, care a sprijinit războiul cu toată tăria, „nu poate deveni băiatul de altar al lui Putin”.

Patriarhul Kirill, Kremlinul și Serghei Lavrov susțin că Rusia „nu a atacat pe nimeni”

Afirmațiile liderului Bisericii Ortodoxe Ruse par trase la indigo cu declarațiile făcute de ministrul rus de externe Serghei Lavrov în luna martie, după o întâlnire intermediată de Turcia cu omologul său ucrainean, Dmitro Kuleba.

Citeste si: Care sunt cele mai puternice rachete balistice din lume

„Pur și simplu am explicat Ucrainei de multe ori că a apărut o situație care creează amenințări directe la adresa securității Federației Ruse. În ciuda anilor noștri de memorii, îndemnuri, apeluri, nimeni nu ne-a ascultat”, a adăugat ministrul rus de externe.

„Vă reamintim că Rusia nu a atacat niciodată pe nimeni de-a lungul istoriei sale.

Şi Rusia, care a supravieţuit atâtor războaie, este ultima ţară din Europa care vrea să vorbească, chiar să pronunţe cuvântul 'război'”, a declarat Peskov la momentul respectiv.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si