ANPC  a introdus noi reglementări, cu care proprietarii restaurantelor de pe litoral nu sunt de acord.

Noile reglementări impuse de ANPC îi obligă pe aceștia să specifice în meniu informații complete despre proveniența produselor, dar și despre valorile alimentare.

Citeste si: O cantitate uriașă de petarde a fost confiscată din locuința unui bărbat

Care sunt informațiile pe care patronii sunt obligați să le adauge în meniu

În meniurile restaurantelor va trebui să existe obligatoriu informații cu privire la ingredientele folosite la fiecare preparat în parte, dar și declarația nutrițională a fiecărui produs, avându-se în vedere numărul de calorii, cantitatea de zahăr, sare, grăsimi, acizi grași nesaturați, dar și aditivii.

Citeste si: Bucătării mizerabile într-un spital din România. Anunțul lansat de Protecția Consumatorului

Ce părere au patronii restaurantelor de pe litoral?

„Fiecare animal trebuie să aibă un pedigree, în cazul ăsta, nu? rebuie să ştim când s-a născut, ce-a mâncat, dacă a avut concentrate, daca a mâncat natural. Luăm un produs de la un anumit furnizor, da? Mâine iau de la alt furnizor. Cum procedez?", a punctat Nicolae Bucovală, preşedintele Organizaţiei Patronale Mamaia pentru antena3.ro

Mulți dintre patroni consideră că decizia ANPC va implica cu siguranță costuri mari, ca urmare a schimbare și a actualizării meniurilor.

Acestora li se adaugă și estimarea valorilor nutriționale care este dificil de calculat pentru cei mai mulți dintre afaceriști.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Percheziții DNA la sediul central al ANPC. Șeful instituției, vizat de o anchetă pe corupție

„Mi se pare puțin aberant, într-un meniu ca să trec de unde am cules verdeața, de pe ce câmp; animalul unde a păscut", s-a gândit managerul unui hotel.

Declarația nutrițională le dă bătăi mari de cap angajaților din bucătărie deoarece nu știu cum să o calculeze.

„Fiecare ingredient vine cu caloriile lui. Se poate calcula, dar într-o bucătărie unde se fac calități mari, este mai greu", spune o bucătăreasă.

Ordinul dat de Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor  intră în vigoare de pe 20 de decembrie.

Cei care nu vor respecta noile reglementări impuse de ANPC s-ar putea trezi cu activitatea suspendată.

Citeste si: Nereguli în mai multe piețe din România. Ce au descoperit inspectorii ANPC


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si