Magistrații Tribunalului București au decis ca patronii stației GPL de la Crevedia, Ionuț Doldurea și Ionuț Stângă, să rămână în arest preventiv, după ce contestația a fost respinsă ca fiind nefondată.

„(...) respinge ca nefondată contestaţia formulată de contestatorii– inculpaţi DOLDUREA IONUŢ-DANIEL, fiul lui … şi STÎNGĂ COSMIN-IONUŢ, fiul …, împotriva încheierii din data de 06.09.2023 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti(...)

Definitivă. Pronunţată în şedinţa din camera de consiliu de la data de 19.09.2023, soluţia fiind pusă la dispoziţia publicului prin mijlocirea grefei”, este decizia pronunţată de magistraţi, potrivit News.

Citește și: O cisternă încărcată cu GPL s-a ciocnit cu un autotren în județul Vâlcea. Cisterna ar aparține firmei care deţinea stația GPL care a explodat la Crevedia

Patronii stației GPL de la Crevedia rămân în arest preventiv

Ionuț Doldurea și Ionuț Stângă, patronii stației GPL care a explodat la Crevedia, au fost arestați pentru 30 de zile în data de 6 septembrie a anului curent.

Magistrații Tribunalului București au decis ca patronii stației GPL să rămână în arest preventiv.

Față de cei doi asociați ai firmei care dețiinea stația GPL s-a pus în mișcare acțiunea penală pentru distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

Ei sunt acuzați că ar fi promovat, timp de cel puțin 3 ani, o politică bazată pe „încălcarea repetată a dispozițiilor legale privind derularea operațiunilor alimentare, transport, transversare și depozitare cu combustibil GPL” în pofida decizilor administrative ale autorităților, mai arată sursa citată anterior.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

S-a dispus și instituirea sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri imobile ale firmei ale celor doi patroni, dar și asupra conturilor bancare ale acestora.

Patronii stației GPL de la Crevedia vor rămâne în arest preventiv. Decizia magistraților Tribunalului București

Patronii stației GPL de la Crevedia vor rămâne în arest preventiv. Decizia magistraților Tribunalului București

[Sursa foto: arhivă]

Ce s-a întâmplat la Crevedia

În seara de 26 august 2023 a avut loc o serie de trei explozii la o stație GPL din Crevedia, județul Dâmbovița.

Dezastrul a fost provocat după ce s-a realizat un schimb de gaz petrolier lichefiat de la o cisternă la alta, ambele aflate în incinta stației GPL, iar prima explozie a fost cauzată de o sursă de foc, apărută în condiții neelucidate. Angajatul care s-a ocupat de schimbul de gaz i-ar fi anunțat pe colegii săi despre potențialul pericol, iar la scurt timp s-a produs prima explozie. În scurt timp, la fața locului au ajuns mai multe echipaje de intervenție.

Patronii stației GPL de la Crevedia vor rămâne în arest preventiv. Decizia magistraților Tribunalului București

Patronii stației GPL de la Crevedia vor rămâne în arest preventiv. Decizia magistraților Tribunalului București

[Sursa foto: arhivă]

La scurt timp au urmat alte două explozii. Mai mulți pompieri au fost răniți în încercarea de a stinge incendiul care s-a propagat la casele din vecinătate.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Patronii stației GPL din Crevedia au fost reținuți sub acuzaţia de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru

Focul a fost stins în jurul orei 04:00.

În exploziile de la Crevedia au fost răniți 58 de persoane, dintre care 5 au murit.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si