Patru "asteroizi ucigași" vor trece pe lângă Pământ, într-un interval de 12 ore. Rocile sunt caracterizate uriașe pentru diametrul pe care îl au, fiind vorba de dimensiunea unui avion.

Specialiștii asigură să nu există riscul unui impact, dar Biroul de Apărare Planetară a setat obiective viitoare, printre care și evaluarea posibilității unui impact, potrivit informațiilor transmise de mirror.co.uk.

Patru "asteroizi ucigași", în apropiere de Pământ

Soecialiștii vor urmări, într-o fereastră de 12 ore, patru „asteroizi ucigași” uriași care vor trece pe lângă planeta Pământ. Rocile spațiale care au dimensiunea unui avion ar putea provoca dezastre masive dacă ar lovi Terra sau orice alt corp din Univers.

Oamenii de știință au declarat că asteroizii nu sunt vizibili cu ochiul liber, ci doar cu echipamente speciale. Specialiștii au mărturisit că cei patru asteroizi sunt planificați să treacă la distanțe considerabile de Pământ, până la ora 16:51.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: O româncă de 14 ani a fost desemnată cea mai frumoasă fată din Marea Britanie- antena3.ro

Citeste si: Explozibilul care l-a ucis pe Ioan Crișan era militar. Frizerul care ar confecționat detonatorul a dat informații prețioase- wowbiz.ro

„Știm cu certitudine că niciunul dintre obiectele care trec astăzi pe Pământ nu ar putea se ciocnesc cu planeta. Astăzi este neobișnuit, prin faptul că avem șapte asteroizi care fac toți o apropiere apropiată într-o scală de timp redusă, dar aproape întotdeauna există un asteroid care rătăcește undeva lângă Pământ”, a declarat Finn Burridge, astronom la Observatorul Regal din Greenwich.

Oamenii de știință de la NASA au oferit detalii despre dimensiunile asteroizilor.

Primii doi asteroizi au trecut deja pe lângă Pământ. Este vorba despre asteroidul 2015 HM1, considerat cel mai mic dintre asteroizii ucigași și care măsoară doar 100 de picioare. Cel de-al doilea asteroid, 2024 TP17, a avut o lungime de 170 de metri și a atins cel mai apropiat punct de Pământ în jurul orei 9:20, în această dimineață. Deși nu pare o mărime impresionantă, specialiștii asigură că, dacă ar lovi vreodată Pământul, acest asteroid ar fi unul dintre cei mai mari care au lovit vreodată planeta.

Biroul de Apărare Planetară al ESA a stabilit obiective urmptoare, printre care și probabilitatea oricărui impact cu planeta Pământ.

„Deveniți conștienți de poziția actuală și viitoare a obiectelor din apropierea Pământului în raport cu planeta noastră. Estimați probabilitatea impactului Pământului. Evaluați consecințele oricărui impact posibil. Informați părțile relevante, de ex. agențiile naționale de intervenție în caz de urgență Dezvoltați metode pentru a devia orice asteroizi riscanți”, a declarat Biroul de Apărare Planetară al ESA.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si