Patru avioane F-16 aparținând Comandamentului Forțelor Aeriene Turce au participat, vineri, la ceremonia organizată în București pe 1 Decembrie, cu ocazia Zilei Naționale a României.

Ele au zburat deasupra Capitalei României și au efectuat un „zbor de salut”.

Anul acesta s-au împlinit 105 ani de la Marea Unire.

Avioanele F-16 ale Forțelor Aeriene Turce, printre vedetele paradei militare de 1 Decembrie de la bucurești

Patru avioane din dotarea Forțelor Aeriene Turce au aterizat, în cursul zilei de joi, pe 30 noiembrie, la Baza 86 Aeriană „Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniță” de la Borcea, potrivit Ministerului Apărării Naționale.

„Detașamentul, format din aproximativ 80 de militari (piloți și personal tehnic) și patru aeronave F-16, va executa, împreună cu militarii Forțelor Aeriene Române, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Momente emoționante la parada de Ziua Națională din Capitală. Klaus Iohannis: „Este responsabilitatea noastră să protejăm viitorul naţiunii”

 Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii între Forțele Aeriene Române și Forțele Aeriene Turce”, se mai precizează în comunicatul transmis de MApN.

avioane f-16 turcia parada 1 decembrie bucuresti

Avioanele F-16 ale Forțelor Aeriene Turce s-au numărat printre vedetele paradei militare organizate în București, de 1 Decembrie.

[Sursa foto: X]

Anul acesta, la parada militară organizată pe 1 Decembrie la București de Ziua Națională a României, pe deasupra Arcului de Triumf au zburat avioane F-16 ale Forțelor Aeriene Turce, avioane F-16 ale Forțelor Aeriene Române, dar și avioane F-16 trimise din Olanda la centrul de pregătire al piloților de la baza aeriană din Fetești.

Totodată, la ceremonie au zburat și avioanele de luptă Eurofighter Typhoon pe care Germania le-a trimis în România pentru misiunile de Poliție Aeriană Întărită.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Patru aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Turce au fost prezente la parada militară din acest an din București, de Ziua Națională a României.

[Sursa foto: X]

Citește și: Ziua Națională a României se sărbătorește pe 1 Decembrie 2023: Câți ani se împlinesc de la Marea Unire și ce tradiții trebuie să respectăm?

Ceremonia militară de Ziua Națională a României în București a început cu evoluția aviației militare

Piața Arcului de Triumf din Capitală a fost survolată de formații de avioane, dar și elicoptere.

În acest an, au participat, după cum urmează:

  • Elicoptere  Sikorski Black Hawk  ale SMURD.
  • Elicoptere  IAR 330 PUMA  și PUMA Socat.
  • Elicoptere  EC-135  ale SMURD și ale MAI.
  • Elicoptere  SA 365N Dauphin  ale SRI.
  • Aeronave  C-27J SPARTAN  din dotarea Bazei 90 Transport Aerian Otopeni.
  • Două aeronave  C-130H Hercules  primite recent de România de la Statele Unite, acestea fiind cele mai mari aeronave militare de transport din dotarea Forțelor Aeriene Române.
  • O formație de avioane  IAR-99 ȘOIM.
  • Avioane de vânătoare F-16  ale Forțelor Aerine Române, urmate de avioane F-16 ale Turciei, apoi de aeronavele F-16 trimise de Olanda la centrul european de pregătire al piloților de la baza Fetești.
  • Apoi au urmat avioane de vânătoare  Eurofighter Typhoon  ale Germaniei.
  • Avion  „Learjet Bombardier 75"  al SMURD.

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si