Potrivit unui comunicat de presa transmis, miercuri, de reprezentantii DIICOT, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism- Biroul Teritorial Hunedoara, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Hunedoara, au facut cinci perchezitii domiciliare in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unui grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunii de proxenetism.

Procurorii suspecteaza ca, de la inceputul anului 2017, trei suspecti au constituit un grup infractional organizat in scopul comiterii infractiunii de proxenetism, la acest grup infractional aderand si un alt suspect.

"S-a retinut ca liderul grupului infractional, prin activitatea desfasurata, a coordonat actiunile celorlalti membri ai grupului, in sensul ca ii insarcina pe suspecti cu supravegherea tinerelor, le indica magazinele de unde sa cumpere mancare pentru a fi mai ieftin, se preocupa de inchirierea de apartamente, de transportul dintr-o locatie in alta, precum si racolarea de clienti prin promovarea pe site-uri de publicitate a unor anunturi cu oferte sexuale”, se arata in comunicat.

Potrivit documentului, in urma cercetarilor, s-a constatat ca membrii grupului au inchiriat diferite apartamente in judetele Hunedoara, Alba, Valcea si Caras-Severin, de regula pe numele persoanelor de sex feminin, pentru a nu se atrage atentia asupra acestora si pentru a nu se putea stabili o legatura intre suspecti si persoanele vatamate.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

In plus, locuintele erau schimbate in functie de veniturile colectate intr-o anumita perioada de timp.

Daca o perioada erau mai putini clienti, fetele acestea erau mutate intr-o alta localitate.

Membrii gruparii foloseau un limbaj codificat, respectiv: apartamentele in care se practica prostitutia erau denumite "sala de forta” sau "sera”, persoanele de sex feminin care se prostituau erau numite "antrenori” sau "muncitori”, atribuindu-li-se totodata nume de barbati.

"Pana in prezent, au fost identificate un numar de 5 locatii in municipiul Deva unde persoanele de sex feminin practicau relatii sexuale contra cost, un apartament in municipiul Alba-Iulia, doua apartamente in municipiul Resita si o locatie in Ramnicu-Valcea”, mai anunta DIICOT.

La randul lor, reprezentantii Politiei Romane au precizat ca, pana la acest moment, au fost identificate opt tinere de la care cei patru incasau in totalitate sau partial banii obtinuti.

Cei patru suspecti au fost condusi la sediul DIICOT Hunedoara in vederea audierii si dispunerii masurilor legale, fiind cercetati pentru trafic de persoane si proxenetism.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si