Un medic expert de la Casa Județeană de Pensii Gorj, care se ocupa de examinarea persoanelor care cereau acordarea deciziilor provizorii și definitive pentru pensionare anticipată pentru invaliditate, analizare a înscrisurilor medicale depuse de aceste persoane, precum și de eliberare a acestor decizii, cererilor de pensionare anticipată est în curs de cercetare pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată (în legătură cu 75 de acte materiale distincte) și spălare a banilor în formă continuată.

Procurorii din Gorj au reținut că în perioada 3 iulie – 8 august 2023, medicul EIA a primit mită de la 75 de persoane care cereau emiterea unor decizii de pensionare pe caz de boală sume cuprinse între 400 și 1000 de lei. Banii erau puși în plicuri și apoi așezați printre actele dosarelor cu documente medicale. Medicul primea și alte produse.

Medicul EIA era ajutat de o infirmieră în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, în calitate de intermediar pentru identificarea unor persoane dispuse să remită sume de bani cu titlu de mită și era ajutat și de o asistentă medicală, care, ar fi primit la rândul său mită în bani și bunuri de la cei care cereau decizii de pensionare.

Citește și: VIDEO- Dacă te îmbolnăvești, iei mai puțini bani. Noua decizie a Guvernului cu privire la concediile medicale

Medicul și-ar fi cumpărat 3 apartamente din banii primiți

Procurorii spun că din banii pe care i-a luat ca mită de-a lungul timpului, medicul și-ar fi cumpărat 3 apartamente.

„S-a reținut, totodată, că în perioada 2016 – 2022 suspectul EIA a conceput și pus în aplicare o schemă infracțională de schimbare și transfer de bunuri, de disimulare a provenienței reale a sumelor de bani pe care le-a folosit pentru achiziția a trei imobile tip apartament, de spălare a sumelor de bani obținute din săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată, folosind membrii familiei sale, aceștia fiind oficial finanțatorii achizițiilor celor trei apartamente cumpărate de soția suspectului EIA în anii 2017, 2018 și 2022, familia suspectului plătind în total 240.500

de euro și 230.005 lei.

În perioada 2015 – 2022 conturile familiei au fost alimentate din surse proprii (salarii, pensii, alocații, chirii, dobânzi) cu sumele de 951.145 lei, 51.564 euro și 529 de dolari, acestea fiind folosite în mare parte pentru cheltuielile zilnice pentru întreținerea familiei.

Citește și: VIDEO- Acuzații de omor și multe semne de întrebare. Ies la iveală noi detalii în cazul mamei care și-a aruncat bebelușul de la etaj și apoi a sărit

Soția suspectului este casnică, nu a avut serviciu în toată perioada analizată. Din verificările efectuate a rezultat faptul că suspectul EIA a consumat prin cheltuieli curente pentru întreținera familiei toate sumele de bani primite cu titlu de drepturi salariale, dar a și efectuat depuneri în numerar în conturile sale bancare în cuantum de 150.906 lei pentru care nu au fost identificate documente justificative”, spun procurorii din Gorj.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Procurorul a dispus poprire până la concurența sumei de concurența sumei de 150.906, dar și sechestru asiguratoriu asupra a două apartamente, unul în Cluj și unul în București.

Medicul a fost reținut pentru 24 de ore.

Citește și: Monica Cioată, avocata însărcinată, ar fi fost ucisă de iubitul avocat. Sebastian Felecanu a creat probe false pentru a induce autorităților ideea unei sinucideri

Asistenta este cercetată pentru luare de mită în formă continuată și este acuzată că în perioada 3 iulie – 8 august 2023, ar fi primit cu titlu de mită, după ce solicitanții primeau deciziile de pensionare în fiecare dimineață, în jurul orelor 9 – 10 atunci când aranja actele din dosarele medicale, dar și la finalul programului de lucru, în jurul orelor 11.30, când medicul suspect scotea plicurile cu sumele primite de bani din sertar. Medicul scotea sumele de bani din plicuri, număra și mâinile sub birou, apoi se pare că îi dădea asistentei o parte din aceste sume.  

Asistenta primea sume între 100 și 300 de lei și pe lângă și sticle cu băuturi, produse alimentare, cafea, parfum de la persoanele care cereau pensionare anticipată pe caz de boală. Asistenta a fost la rândul ei reținută.

Infirmiera este cercetată pentru complicitate la luare de mită în formă continuată. Procurorii susțin că aceasta s-ar fi înțeles cu ceilalți doi suspecți în urma unei înțelegeri că a solicitat și primit sume de bani între 400 și 500 de lei de la mai multe persoane, având ulterior rolul de a le remite, sub formă de mită, suspecților pentru a-i face să încalce atribuțiile de serviciu pentru emiterea deciziilor de pensionare anticipată pe caz de boală. Infirmiera a fost reținută.

Citește și: Se dau bani de la stat pentru această categorie de persoane! Suma pe care o pot primi!

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Un medic oftalmolog este cercetat pentru luare de mită în formă continuată, fals intelectual în formă continuată, trei infracțiuni de instigare la fals intelectual cu participație improprie în formă continuată, două infracțiuni de complicitate la dare de mită și complicitate la înșelăciune în formă continuată.

Potrivit anchetatorilor, în calitate de medic oftalmolog la o clinică medicală din Târgu Jiu, dar și în propriul cabinet medical individual din același oraș, în perioada 16 august 2022- 31 august 2023, medicul oftalmolog ar fi făcut referate false de specialitate și ar fi aplicat semnătura și parafa pe fișele medicale în schimbul unor sume de bani primite ca mită.

Se crede că prin referatele medicale falsificate, pe care s-au pus semnăturile și parafele aplicate în mod fraudulos pe fișele medicale pentru mai mulți pacienți, suspecta ar fi determinat funcționarii din cadrul Casei Județene de Pensii Gorj, SPCRPCIV Gorj și comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu grad de handicap din cadrul Consiliului Județean Gorj, să elibereze în mod fraudulos certificate de încadrare în grad de handicap, decizii de pensionare și permise de conducere, scrie Antena 3 CNN. 

Citește și: Detaliul tulburător în cazul tinerelor de 15 ani, care s-au aruncat de pe un turn de apă din Lupeni. Ce au descoperit anchetatorii în urma expertizei medico-legale

Medicul oftalmolog a fost reținut în acest caz.

În această anchetă, au avut loc percheziții în 13 locații, dintre care 12 în Târgu Jiu și o proprietate în comuna Padeș, județul Gorj.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si