Close sidebar
Close sidebar

Patru gălățeni au aruncat la gunoi panglici cu drapelul Ungariei luate de pe un monument din Ordoheiu Secuiesc

Poliția Română a demarat o anchetă penală după ce patru gălățeni au smuls panglicile tricolore maghiare de pe coroanele de flori depuse duminică.

Diana Puiu,

Patru gălățeni au aruncat la gunoi panglici cu drapelul Ungariei luate de pe un monument din Ordoheiu Secuiesc

[Sursa foto: Digi24.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Totul s-a întâmplat duminică seara, la două ore după evenimentul organizat vu ocazia Zilei Solidarității Naționale, atunci când două femei și doi bărbați au îndepărtat panglicile tricolore maghiare și culorile steagului secuiesc de pe mai multe coroane de flori.

Citește și: În acest loc, din România, coroanele de flori sunt interzise la înmormântări. Familiile celor decedați primesc bani în schimb

Maria Plumbu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Harghita a spus că suspecții au fost identificați, iar aceștia au vârste între 53 și 58 de ani.

Citește și: El este Ilie Ciocan, cel mai longeviv veteran de război! Bărbatul a ajuns la incredibila vârstă de 110 ani: „N-am tras vreodată spre niciun om”

Locul din România unde sunt interzise coroanele de flori 

Există o localitate în țara noastră unde coroanele de flori sunt interzise la ceremoniile de înrmomântare. Familiile celor care au pierit primesc bani în schimb.

În România, coroanele de flori la înmormântări  sunt nelipsite, deoarece reprezintă o tradiție. Totuși, primarul unei localități din România a pus capăt acestui obicei, deoarece oamenii nu mai au voie să aducă coroane de flori la înmormântări.

Familiile îndoliate primesc bani în schimbul coroanelor.

Românii nu concep să participe la înmormântări fără flori și lumânări. Un primar schimbă regulile și a luat o decizie care i-a uimit pe locuitori.

Conform deciziei primarului, aceștia nu mai au voie să ducă coroane cu flori la aceste evenimente tragice. Iată ce motiv a stat la baza luării acestei hotărâri.

Fără coroane la înmormântări. Unde s-a luat această decizie

În localitatea Ghioroc, primarul Corneliu Popi-Morodan a luat o decizie care i-a surprins pe locuitori.

Edilul le interzice cetățenilor să mai aducă coroane la înmormântări. În schimbul acestora, primarul le-a propus oamenilor să aducă bani pentru familiile îndoliate, astfel că locuitorii au fost de acord cu propunerea acestuia.

Pentru a facilita acest lucru, primarul a dotat capela cu multe cutii speciale unde oamenii pot să depună, în siguranță, plicurile cu bani.

Acestea urmează să fie deschise de către familiile persoanelor decedate după ce se termina înmormântarea.

Citește și: VIDEO: Un bărbat a distrus coroana câștigătoarei, pentru că soția sa a pierdut

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

„Dacă la înmormântările mai mari erau şi 50 de coroane pe mormânt, acum sunt vreo 15. Când colectăm deșeurile din cimitire nu mai avem trei mașini cu un total de 21 de tone de deșeuri, ci o singură maşină încărcată. Efectele sunt vizibile, oamenii au răspuns acestui apel al nostru şi pe lângă că ajută familiile îndoliate cu bani, oferindu-le în plic sumele cheltuite înainte pe coroane, ei ajută acum şi mediul pentru că produc mai puține deșeuri, mai ales din plastic”,  a declarat Corneliu Popi-Morodan.

Citește si:  Ce se dă de pomană de Sf. Maria 2022? Iată ce spun preoții

 

 

 

 

 

 

 

 

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI