Droguri în valoare de 900.000 de euro, introduse în România. Trei persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile de Tribunalul Bucureşti. Cantitatea este una impresionantă.

Anunțul făcut de DIICOT despre captura record

Procurorii cercetează trei persoane pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic intern de droguri de mare, anunță DIICOT.

“În intervalul mai – octombrie 2023, bănuiţii s-ar fi constituit într-un grup infracţional organizat, care ar fi fost coordonat de către un bănuit de origine albaneză (trimis în judecată, la data de 27 ianuarie 2023, de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, pentru infracţiuni similare) şi ar fi organizat activităţi de procurare, disimulare, transport, introducere şi comercializare, pe teritoriul României, a unor cantităţi de droguri de mare risc, de ordinul kilogramelor (cocaină şi heroină). Aceştia ar fi utilizat un autoturism destinat acestei activităţi, ce avea un compartiment special amenajat pentru ascunderea drogurilor”, au precizat procurorii DIICOT.

Trei persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile

Trei persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile

[Sursa foto: Pexels.com]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citește și: EXCLUSIV- Dorian Popa putea refuza drugtestul când a fost oprit de polițiști: ”Invidia și dorința de a vedea pe cineva căzut în dizgrație nu ar trebui să fie motivația noastră”

Unde au fost ascunse drogurile

Conform datelor din anchetă, liderul grupului a procurat drogurile de mare risc din afară. Ulterior, drogurile au fost ascunse în interiorul unui autoturism cu care, pe 27 octombrie 2023, ar fi pătruns în România o femeie de origine muntenegreană.

Anunțul făcut de DIICOT despre captura record

Anunțul făcut de DIICOT despre captura record

[Sursa foto: Pexels.com]

Femeia ar fi trebuit să ajungă să le livreze unui cetățean român pentru a le comercializa. Acesta se afla pe un scuter și a escortat autoturismul.

“Astfel, la data de 28 octombrie 2023, bănuiţii au fost prinşi în flagrant delict, după ce ar fi introdus în România, în scopul comercializării, peste patru kilograme de cocaină şi aproximativ zece kilograme de heroină, droguri de mare risc, cu o valoare de piaţă de peste 880.000 de euro”, a menţionat  sursa citată.

Citește și: EXCLUSIV- Traficanţi de canabis prinși în flagrant în Dâmbovița. Cum gestionează Occidentul această problemă: ”Politicile antidrog absorb anual sume considerabile din bugetul statului, dar se dovedesc a fi ineficiente”

Cine sunt traficanții?

Cele trei persoane reținute în acest caz sunt un albanez, un muntenegrean şi un român, conform DIICOT. Ei au fost prezentați Tribunalului Bucureşti care a decis arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si