Close sidebar
Close sidebar

Patru medici din Germania vin să ajute România în lupta împotriva COVID-19

Premierul interimar Florin Cîţu a anunţat, vineri, că o echipă de medici militari din Germania se află în ţara noastră pentru a evalua ce pacienţi pot fi transferaţi în această ţară.

Diana Bostan,

medic german

[Sursa foto: istockphoto]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Romania a solicitat activarea Mecanismului European de Protectie Civila, fiind în cea mai dificilă poziție din toată Europa în valul 4 al pandemiei. România a solicitat ajutor Germaniei pentru a face față coronavirusului.

O echipă de medici militari germani a sosit în România

”Vreau să vă anunţ că a venit o echipă de evaluare, de medici militari, din Germania, pentru a transfera pacienţi în Germania. Vom vedea exact care este numărul de oameni care poate să meargă în Germania”, a spus Cîţu.

Armata Germana – Bundeswehr – a trimis în Romania câțiva specialiști în domeniul medical și al evacuării medicale. 

Bundeswehr are in dotare un avion MEDEVAC Airbus A 310 cu dotari exceptionale.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Ministerul Sănătății a anunțat că au fost distribuite noi tranșe de Remdesivir şi Tocilizumab pentru spitalele care tratează pacienţi cu forme medii şi severe de COVID-19

România primește ajutor în lupta împotriva COVID-19

„O echipă medicală deevaluare formată din patru persoane din cadrul serviciului medical al forțelor armate germane (Bundeswehr) va sosi din Germania în România în data de 29 octombrie.

Scopul echipei va fi identificarea pacienților români bolnavi de Covid-19 care ar putea fi transferaţi cu avionul la spitale din Germania. Astfel, este preconizat ca o aeronavă a forțelor aeriene germane să fie disponibilă luni, 1 noiembrie, pentru evacuarea aeromedicală strategică a pacienților”, potrivit unui comunicat al Ambasadei Germaniei la Bucuresti.

Ambasadorul   Dr. Peer Gebauer  : „Europa este caracterizată prin solidaritatea sa şi în lupta comună împotriva Covid-19. Germania și România rămân unite în aceste vremuri dificile.

Mă bucur așadar să primesc în România echipa medicală din Germania. În aceste zile întunecate, buna cooperare dintre țările noastre reprezintă o adevărată rază de speranță. Fiecare viață contează. Prin urmare, sper ca misiunea şi transportul pacienților să decurgă bine.”

Citeste si: Un medic din București a murit din cauza Covid-19. Raluca Olaru a fost răpusă de virus

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI