Antreprenorii vor sa-i convinga pe romanii din diaspora sa revina in tara pentru a deschide aici afaceri si sa contribuie astfel la dezvoltarea comunitatii de afaceri autohtone, scrie digi24.ro.

Cei mai cautati sunt romanii din Spania, Italia, Franta, Germania, Belgia si Marea Britanie. Fiecare persoana care revine poate primi de la stat 40.000 de euro pentru a-si deschide o afacere, dar trebuie sa faca dovada ca a avut domiciliul in strainatate cel putin 12 luni.

Principalele temeri ale romanilor plecati la munca in strainatate care si-ar dori sa revina in tara sunt coruptia, lipsa infrastructurii sau birocratia excesiva.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Ministerul Dezvoltarii Regionale a alocat deja pentru proiecte prin programul Diaspora Start Up 76 milioane euro.

Estimarile arata ca peste patru milioane de romani locuiesc in afara tarii, iar exodul masiv a inceput nu dupa aderarea la Uniunea Europeana, ci imediat dupa 1990. Potrivit unui sondaj solicitat de un program de repatriere initiat de mai multi antreprenori romani, 70% dintre cei chestionati au declarat ca ar vrea sa se intoarca acasa.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si