Cercetătorii au descifrat în cele din urmă un set de tăblițe babiloniene vechi de 4.000 de ani – iar mesajele pe care acestea le conțin nu sunt deloc încurajatoare pentru omenire.

Ce dezastre prevăd cele patru tăbliție de lut din Babilon

Oamenii de știință au descifrat tăblițele babiloniene antice, iar acestea prezic dezastre viitoare, potrivit NY Post.

Artefactele vechi de 4.000 de ani au fost găsite cu mai bine de 100 de ani în urmă în Irakul modern, dar abia acum au fost complet traduse și legate de evenimente astronomice.

Babilonienii antici au avut un interes deosebit pentru cosmos, în special pentru lună, și au asociat eclipsele de Lună cu dezastre naturale și evenimente istorice sumbre.

Toate previziunile din tăblițele antice sunt despre moarte, catastrofe și întuneric.

Cele patru tăblițe de lut care conțin texte în scriere cuneiformă prezic moartea regilor și prăbușirea civilizațiilor, potrivit unui studiu recent publicat în Journal of Cuneiform Studies.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

"Pământul va pieri", previziunea sumbră a babilonienilor

În textele desifrate acum sunt prezise în special dezastre de mediu. Unul dintre mesaje spune: „În primăvară va apărea un roi de lăcuste care va lovi culturile/recoltele pământului. Va fi o lfoamete cumplită".

Alte texte vorbesc despre revoltele unor populații întregi, arată studiul citat.

O altă prezicere spune: "Va fi ploaie și inundații, iar Adad va distruge ariile.


Va avea loc un atac al unei armate elamite, o armată gutiană, asupra pământului. Va distruge un pământ care se revoltă. Pământul va pieri".

Un text separat spunet: „În ceea ce privește un pământ care se revoltă, inamicul va demola orașe, zidurile orașului, zidurile orașului meu, zidurile orașului nostru”.

Se crede că tăblițele provin din Sippar- un oraș care a înflorit în timpul Imperiului Babilonian în zona actuală a Irak-ului și datează din perioada mijlocie și târzie a Vechiului Babilon, din aproximativ 1894 până în 1595 î.Hr.

Cercetătorii au sugerat că este posibil ca oamenii antici să se fi bazat pe experiențele anterioare pentru a determina orice prevestire legată de eclipsele de Lună.

Potrivit studiului, aceste tăbițe sunt „cele mai vechi exemple de compendii de semne de eclipsă de Lună descoperite până acum”.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si