Chiar daca oferta fiecareia dintre cele patru institutii este extrem de tentanta, Calin a luat deja o hotarare: va studia la cea mai cunoscuta dintre acestea, respectiv la UCL, profilul ales fiind Biological Sciences.
“Surrey şi UCL erau prioritare pentru mine, celelalte doua fiind pe lista de rezerva. Optiunea mea finala pentru UCL este bazata pe faptul ca este o universitate destul de bine vazuta pe plan international, investeste foarte mult in cercetare si are aparatura de top.

A mai contat si faptul ca zona este buna, universitatea fiind amplasata exact in inima Londrei”, a declarat, pentru Est News, Calin Pantea.

Un alt avantaj considerabil al acestei experiente este ca parintii lui Calin nu vor fi impovarati de cheltuielile necesare studiilor fiului lor, statul britanic fiind cel care va plati.
“Este vorba, de fapt, de un imprumut guvernamental, un imprumut special acordat studentilor care nu-si pot permite sa plateasca. Suma este de 9.000 de lire sterline pentru fiecare dintre cei trei ani universitari. Urmeaza a fi rambursat intr-o maniera foarte convenabila pentru mine, in momentul in care, dupa terminarea facultatii, ma voi angaja. Cand salariul meu depaseste un anumit prag – circa 400 de lire sterline pe saptamana – din tot ce depaseste acel prag, voi achita un anumit procentaj, cu posibilitatea de a le stinge imprumutul chiar si pe parcursul a 30 de ani”, a explicat Calin.

Pantea este cel mai tanar membru Mensa din judetul Vaslui. Mensa este organizatia din care fac parte oamenii cu un coeficient de inteligenta de minimum 132, adica acel nivel la care se plaseaza doar 2% din populatia planetei. Testele de inteligenta pe care Calin le-a efectuat de-a lungul anilor i-au indicat un IQ cuprins intre 140 şi 160. In acest interval s-a plasat IQ-ul catorva dintre cele mai de seama personalitati ale umanitatii: Albert Einstein, Bill Gates, Honore de Balzac, Napoleon Bonaparte Abraham Lincoln, Al Gore.

La varsta de 2 ani, Calin Pantea stia literele, la 4 ani isi citea singur povestile, iar la 5 ani stia pe de rost toate cele 99 de strofe ale poeziei “Luceafarul”.
Pustiul a fost elev la Colegiul National “Gh. R. Codreanu”. Nu a putut pleca in strainatate la studii imediat dupa absolvire, din cauza statului roman care nu a fost in stare sa-i dea la timp diploma de Bacalaureat. Intre timp, tanarul s-a inscris la Facultatea de Biologie din cadrul Universitatii Bucuresti, dar a abandonat-o dupa primul an din cauza ca se plictisea foarte tare la cursuri, scrie estnews.ro.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si