Alin Staicu, primarul comunei Cerașu, susține că patru urși au fost aduși ilegal în zonă, iar acesta cere lămurirea situației și relocarea animalelor.

Citeste si: Un bărbat a fost atacat de un urs în Buzău

„Patru urşi au fost aduşi ilegal de către persoane necunoscute în zona Valea Borului- Drumul spre Costeni (Fetele Târlii). Am solicitat ajutorul autorităţilor competente pentru a identifica modalitatea în care urşii au ajuns în comuna noastră şi pentru a găsi soluţii pentru relocarea acestora în alte zone.

Rugăm cetăţenii să fie atenţi şi să anun ţe autorităţile dacă animalele sălbatice îşi fac apariţia în apropierea gospodăriilor”, a scris primarul, luni, pe pagina sa de Facebook.

Citeste si: Un bărbat plecat după ciuperci a dat cu nas în nas cu ursul

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Primarul a mai declarat pentru Agerpres  că aceștia au fost aduși în timpul weekendului, iar câteva persoane aflate cu animalele pe câmp ar fi surprins momentul.

„Avem urşi în zonă peste limita normală. În localitatea noastră au fost recenzaţi 33 de urşi, în condiţiile în care aveam doar 10 în spaţiu. Şi anul trecut am avut incidente cu urşi relocaţi fără să fim informaţi”, a

afirmat edilul. Acesta spune că a contactat autoritățile.

Citeste si: VIDEO- Turiștii care hrănesc urșii din zona Lacului Sfânta Ana nu vor avea voie să viziteze lacul

Un bărbat a fost atacat de un urs în Buzău

Un bărbat în vârstă de 39 de ani din comuna Chiojdu, judeţul Buzău, a trecut prin clipe de groază, după ce a fost atacat de o ursoaică cu pui.

Bărbatul a ajuns de urgență la Unitate de Primiri Urgenţe a SJU Buzău, fiind în stare stabilă, dar cu  multiple plăgi.

Citeste si: Un urs a fost surprins la ștrand, în Toplița

Un pacient în vârstă de 39 de ani atacat de urs în localitatea Chiojdu, cu stare generală bună, prezentând multiple leziuni la nivelul capului, feţei, cervical posterior, hemitoracelui şi braţului stâng a fost adus duminică la Unitatea de Primiri Urgenţe a SJU Buzău conştient şi cooperant”, a spus Adrian Zoican, şeful UPU al SJU Buzău. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si