Pătrunde în lumea de basm a strămoșilor noștri din Transilvania
Județul Mureș este o destinație turistică preferată de iubitorii de istorie, arhitectură medievală și tradiții. Situat în inima Transilvaniei, Mureșul găzduiește unul dintre orașele simbolice care duc mai departe cronica sașilor, mai precis, Sighișoara. Acest oraș desprins din basmele arhaice cucerește prin centrul său istoric, casele colorate, străduțele înguste, pavate cu piatră.
Dacă ești curios să trăiești experiența unui loc încărcat de povești și să te relaxezi pe meleaguri transilvănene înconjurat de natură și elemente autentic medievale, Sighișoara este pentru tine!
Câteva dintre locurile pe care le poți vedea în vizita în cetate sunt chiar mai aproape decât crezi. Cetatea găzduiește multe obiective turistice pe care trebuie să le vizitezi. De la Turnul cu Ceas, soldatul rămas pe front pentru a veghea asupra orașului, important centru de observare în trecut, rămas cu urmele evenimentelor marcante care s-au petrecut aici; până la Biserica din Deal, aflată
pe vârful colinei, în orașul de sus, este una dintre cele mai vechi din Transilvania și printre puținele care adăpostesc o criptă sub cor.
Trecem la Casa Breslelor, o expoziție privată care găzduiește sute de obiecte autentice pe care ,acum mai bine de un secol, meșteșugarii sași le foloseau. Mașinării, unelte și alte echipamente pe care le utilizau la diverse îndeletniciri. Povestea celor 9 bresle care au contribuit la dezvoltarea orașului este expusă aici cu dulce grai.
Casa Armelor și Hărților este și ea un obiectiv turistic de neratat. Această impresionantă expoziție oferă o călătorie în timp, explorând trecutul, dezvăluind comorile istoriei și creațiile umanității. Colecția cuprinde peste 500 de hărți, litografii, gravuri ce ilustrează diverse regiuni ale Valahiei de altă dată, planuri de orașe din întreaga lume, arme cu tăiș, monede antice de peste două milenii și jumătate.
Acum că ai pus pe listă câteva dintre obiectivele pe care le poți viziona în Sighișoara, este bine de știut că dacă alegi să călătorești cu un mijloc de transport privat, nu trebuie să stai cu grija locului de parcare.
Orașul dispune de câteva parcări cu plată, foarte aproape de cetate. Plata se face extrem de ușor prin intermediul unui SMS, doar în timpul săptămânii în intervalul orar 7.00-18.00.
Totuși, dacă vrei ca mica ta vacanță să fie mai extinsă, și să te bucuri și de alte peisaje, află că în apropierea Sighișoarei te așteaptă câteva atracții turistice cu adevărat impresionante pe care le poți vizita.
Satul Viscri, păstrător al tradițiilor și obiceiurilor, este un sat micuț, înconjurat de natură. Are ca centru de reper Biserica Fortificată care datează din secolul XIII. Istoria lui este una cu atât mai deosebită cu cât este un loc de suflet pentru Regelui Charles al III-lea.
Richiș, este un sat cu o populație relativ mică, dar diversificată cultural, apărut în secolul al XII-lea.
Este împânzit de peisaje pitorești, cunoscut în special pentru Biserica Fortificată care datează din anul 1400.
Feldioara este situată la doar 20 de km de Brașov, pe malul Oltului, în drum spre Sighișoara. Cetatea Feldioara a fost o așezare deosebit de importantă: Scaun de Judecată, ulterior devenită târg liber. Această importanță fiind atestată de monumentele istorice care au fost restaurate și acum stau la dispoziția turiștilor.
Cetatea Rupea, Cetatea Saschiz, Biertan, dar și cele menționate anterior sunt câteva locuri fascinante care își așteaptă vizitatorii.
Acestea fiind spuse, planifică următoarea escapadă pe meleaguri transilvănene și lasă-te purtat de magia medievală a poveștilor locului!