Potrivit AFP, Bocuse a murit in restaurantul sau celebru aflat in apropiere de Lyon, potrivit unui chef din aceasta zona, care este apropiat familiei acestuia.

Paul Bocuse a devenit celebru in anii 1970 propunand „bucataria noua” („nouvelle cuisine”), o modalitate mai sanatoasa de a gati.

Restaurantul sau, L'Auberge du Pont de Collonges, a primit trei stele Michelin, din 1965.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Gault-Millau, ghidul rival al Michelin, l-a numit in 1989 pe Bocuse „cel mai bun bucatar profesionist al secolului”. Paul Bocuse a primit acelasi titlu, in 2011, de la Culinary Institute of America.

Gerard Collomb, care a fost primar in Lyon timp de 16 ani, a scris pe platforma de socializare Twitter: „Paul Bocuse a murit. Gastronomia este in doliu”.

„Domnul Paul a fost Franta. Simplitate si generozitate. Excelenta si arta de a trai. Papa gastronomilor ne-a parasit. Fie ca bucatarii nostri, in Lyon, precum si in cele patru puncte cardinale ale lumii, sa cultive pentru mult timp fructele pasiunii sale”, a adaugat Gerard Collomb.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si