Barbatul de 62 de ani care anul trecut i-a spart locuinta Elenei Basescu, a fost condamnat la 3 ani si jumatate de inchisoare pentru furt calificat. Cu toate ca si-a recunoscut fapta si i-a implorat pe judecatori sa-i transforme pedeapsa cu inchisoarea in munca in folosul comunitatii, Paul Macarenco a ajuns sa fie intemnitat intr-unul dintre cele mai dure penitenciare din Romania, cel de la Giurgiu. Aici sunt incarcerati detinuti in regim deshis, semideschis, inchis si maxima siguranta (unii dintre ei condamnati pe viata).
Asa arata custile plasate pe acoperisul penitenciarului, unde sunt scosi detinutii
Asa arata custile plasate pe acoperisul penitenciarului, unde sunt scosi detinutii

Penitenciarul Giurgiu a atras atentia presei dupa un raport APADOR-CH care evidentia existenta unor „custi” contruite pe acoperisul cladirii in care erau scosi „la aer” detinutii deosebit de periculosi. Cu toate ca raportul a fost realizat in 2009, „coliviile” inca mai existau la sfarsitul anului trecut, conform unor relatari ale jurnalistilor. Fosti detinuti au facut plangeri impotriva penitenciarului, reclamand nereguli majore (cazul fostului detinut Cristi Chira, care a ajuns la Spitalul Obregia dupa ce a fost lovit cu o ranga in cap de colegul de camera schizofrenic).

Conducerea penitenciarului a justificat existenta respectivelor custi prin faptul ca acestea exista pentru a-i proteja pe ceilalti detinuti de indivozii extrem de pericuosi aflati aici, care le pot pune viata in pericol. Acestia spun ca relatarile presei sunt exagerate si ca in institutie exista multe facilitati (club, sala de sport, sali de lectura) la standarde europene.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Paul Macarenco s-a plans si el de conditiile din inchisoare, solicitand sa fie mutat din celula pe care o ocupa in prezent. Conducerea a refuzat cererea, iar Macarenco a dat in judecata penitenciarul la inceputul lunii trecute.

Primul termen urmeaza sa aiba loc peste doua saptamani.

Paul Macarenco a ajuns sa fie condamnat dupa ce Elena Basescu a sesizat politia cu privire la o spargere din apartamentul sau. Examinand imaginile de pe camerele de supraveghere, oamenii legii au constatat ca persoana care a comis infractiunea era chiar paznicul blocului, Paul Macarenco. El a furat bunuri de aproape 20.000 de euro, unele dintre acestea fiind recuperate din casa acestuia. Macarenco si-a recunoscut fapta, insa le-a cerut judecatorilor sa nu-l condamne la inchisoare.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si