Primele 10.000 de doze de vaccin împotriva COVID intră vineri în ţară. Vaccinarea începe pe 27 decembrie în România
Grupul de Comunicarea Strategică (CGS) a transmis că primele 10.000 de doze de vaccin împotriva coronavirusului vor intra în ţară vineri, pe la Vama Nădlac 2, judeţul Arad, iar sâmbătă vor ajunge la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, desemnat Centru naţional de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19. Vaccinarea începe duminică în toate cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva SARS-CoV-2.
Cu ocazia Zilelor europene ale vaccinării în România, în perioada 25-27 decembrie, vor fi organizate, în Bucureşti şi în toate regiunile ţării, o serie de activităţi menite să marcheze debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. Acţiunile vor începe vineri, 25 decembrie, odată cu intrarea în ţară, prin Vama Nădlac 2 (judeţul Arad) a primelor 10.000 de doze de vaccinuri împotriva COVID-19. Ora aproximativă de intrare în ţară a primelor doze de vaccinuri este 12.00.
Sâmbătă, 26 decembrie, vaccinurile vor ajunge la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, desemnat Centru naţional de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19. Ora aproximativă de sosire a vaccinurilor la Institutul Cantacuzino este 07.00. Jurnaliştii interesaţi să participe la eveniment vor fi asteptaţi la sediul Institutului (str. Bogdan Petriceicu Haşdeu nr. 10, sector 5), în intervalul orar 06.30 – 07.00.
Pe 27 decembrie începe imunizarea împotriva CORONAVIRUS
Vaccinarea începe în data de 27 decembrie în toate cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19.
Evenimentul de vaccinare de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” va începe duminică, 27 decembrie, la ora 09.00.
În aceeaşi zi, acţiuni similare vor fi organizate şi în celelalte nouă spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19, după ora 10.00
(ora precisă a evenimentelor organizate în aceste nouă spitale poate fi aflată de la responsabilii de activitate indicaţi):
- Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, Bucureşti;
- Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Dr.
Victor Babeş" din Bucureşti, inclusiv secţia externă modulară Pipera;
- Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca;
- Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa;
- Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Craiova;
- Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi;
- Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Ruşdea” din Baia Mare;
- Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava;
- Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr.
Victor Babeş” din Timişoara, inclusiv secţia exterioară a acestui spital – secţia clinică de recuperare cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara”, arată comunicatul de presă al GCS.